Bitcoin a atins un nivel record, pentru prima dată în mai bine de doi ani

Bitcoin a atins nivelul de 50.000 de dolari pe unitate pentru prima dată în mai bine de doi ani, cea mai valoroasă criptomonedă din lume fiind susţinută de aşteptările privind reducerea ratei dobânzii la sfârşitul acestui an şi de aprobarea de luna trecută a autorităţilor de reglementare pentru fonduri tranzacţionate în SUA, concepute pentru a urmări preţurile monedei, transmite Reuters.

Criptomoneda a crescut cu 16,3% în acest an, luni atingând cel mai mare nivel din 27 decembrie 2021.

La ora 17:56 GMT, bitcoin era în creştere cu 4,96%, la 49.899 USD, osciland în jurul nivelului de 50.000 USD.

”50.000 USD este o piatră de hotar semnificativă pentru bitcoin, după ce luna trecută lansarea ETF-urilor spot nu numai că nu a reuşit să provoace o mişcare peste acest nivel psihologic cheie, dar a condus la o vânzare cu 20%”, a declarat Antoni Trenchev, cofondatorul platformei de creditare în cripto Nexo.

De asemenea, acţiunile cripto s-au bucurat de creştere luni, titlurile platformei de tranzacţionare cripto Coinbase crescând cu 4,9%, iar acţiunile Riot Platforms şi Marathon Digital cu 10,8%, respectiv 11,9%.

Acţiunile companiei de software MicroStrategy – un cumpărător remarcabil de bitcoin – au crescut cu 10,2%.

Preţul ether, a doua cea mai valoroasăcriptomonedă, a crescut cu 4,12%, la 2.607,57 USD.

Indicii bursieri globali au crescut şi ei luni, în timp ce traderii căutau indicii despre momentul în care Rezerva Federală din SUA ar putea începe să reducă ratele dobânzilor.

Analiştii şi aşteptările pieţei financiare indică luna mai ca un potenţial început pentru reduceri ale  dobânzii chjeie în acest an.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed