Bitcoin, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani

0

Bitcoin a atins un nivel record. Conform Reuters, Bitcoin a atins cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, în timp ce rivalul mai mic, Ether, a depășit 3.200 de dolari pentru prima dată din 2022.

Bitcoin a înregistrat o creștere de peste 10% în două sesiuni de tranzacționare, ajutat de dezvăluirea de luni din partea companiei de software MicroStrategy (MSTR.O), care a achiziționat recent aproximativ 3.000 de monede Bitcoin în valoare de 155 de milioane de dolari.

Criptomoneda cu cea mai mare valoare de piață a fost susținută recent de aprobarea fondurilor tranzacționate pe bursă (ETF-uri) care dețin Bitcoin în Statele Unite. Luni, volumele de tranzacționare în câteva dintre fonduri au crescut, iar companiile legate de criptomonede au înregistrat și ele creșteri.

Bitcoin a crescut cu până la 4,3%, ajungând la 57.036 de dolari, cel mai mare nivel din decembrie 2021. Ultima dată a fost în creștere cu 3,6%, la 56.636 de dolari, în timp ce Ether a crescut cu până la 2,7%, la 3.273 de dolari, cel mai mare nivel din aprilie 2022.

Un mare stimulent în acest moment este evenimentul de reducere la jumătate a recompensei pentru Bitcoin, programat pentru aprilie. Acest proces este conceput pentru a încetini eliberarea de bitcoin, a căror ofertă este limitată la 21 de milioane – din care au fost deja minate 19 milioane – prin reducerea recompensei pentru producerea tokenilor la jumătate. Bitcoin a câștigat 32% în valoare până în februarie, îndreptându-se spre cea mai mare creștere lunară din ianuarie 2023.

Platforma Reddit, care pe 22 februarie a depus cererea de listare a acțiunilor sale la Bursa de Valori din New York, a declarat că a investit o mică parte din rezervele sale de numerar în Bitcoin, Ether și Matic, tokenul nativ al rețelei Polygon, ca formă de plată pentru vânzarea anumitor bunuri virtuale.

Ether a crescut și mai rapid în acest lună, îndreptându-se către o creștere de 41%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.