BNR explică picajul leului: E o problemă serioasă de credibilitate

0
2
BNR explică picajul leului: E o problemă serioasă de credibilitate

“Atac speculativ este mult spus. Sunt multe elemente aici. Avem o data o situatie de fond, una de conjunctura si un moment al zilei daca vreti. Toate trei au contribuit la rezultat, si anume: o lipsa de credibilitate pentru investitorii care au detineri in lei si care incep sa renunte la aceste detineri in lei.

 

De aceea, vine presiunea care s-a creat. Lipsa aceasta de credibilitate care i-a facut sa renunte la detinerile in lei. Leul pana la urma, si acest lucru trebuie sa il stim si sa il apreciem, este o moneda convertibila la randul ei. Mergem in strainatate, platim cu cardul in lei, fara nicio problema.

 

Deci el se tranzactioneaza pe o piata larga, nu doar pe piata romaneasca si intra pe pietele internationale. De aceea, credibilitatea situatiei locale este extrem de importanta in setarea asteptarilor.

 

Repet, poate a treia oara, este o pierdere de credibilitate care a dus la aceasta situatie. (…) In contextul in care avem un deficit de credibilitate, asta este, de fapt, ceea ce ne ingrijoreaza mai mult decat orice”, a declarat, miercuri seara, Dan Suciu, la Digi24.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM