Boc: Nu am început niciun demers privind remanierea guvernamentală

Întrebat dacă se pune problema unei remanieri guvernamentale, Emil Boc a afirmat că nu s-au făcut demersuri în acest sens.

 

„Nu am început niciun demers instituţional între Guvern şi preşedinte pentru remaniere guvernamentală”, a afirma Boc.

 

Întrebat dacă este mulţumit de toţi membrii cabinetului pe care îl conduce, Boc a evitat să răspundă. „Cred că tocmai am răspuns la această întrebare”, a spus prim-ministrul.

 

Liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au stabilit, duminică seară, în întâlnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentală să fie decisă de premierul Emil Boc împreună cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

 

Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de către liderii PDL la punctul „diverse” al întâlnirii, după ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus că ar fi bine ca democrat-liberalii să nu mai iasă public cu declaraţii pe tema remanierii.

 

Radu Berceanu şi Sever Voinescu au arătat însă că ar trebui să existe şi o decizie politică a partidului în cazul remanierii, dar cu majoritate de voturi favorabile şi doar şase sau şapte voturi „împotrivă” s-a hotărât ca premierul să fie mandatat să decidă împreună cu şeful statului în problema remanierii, au relatat sursele citate.

 

O serie de lideri PDL, dar şi preşedintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale.

 

Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

 

Guvernul a transmis, marţi, că între preşedintele României şi primul-ministru nu există niciun demers instituţional în vederea realizării remanierii guvernamentale şi, că, în consecinţă, acest subiect „nu este de actualitate”.

 

Miercuri, vicepremierul Marko Bela a declarat la RFI că nu vede că în acest moment ar fi necesară o remaniere guvernamentală, precizzând că, în opinia sa, niciun ministru al UDMR nu ar trebui schimbat.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed