AcasăEconomieBurseBVB trece pe creștere

BVB trece pe creștere

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, miercuri, cu 0,22%, față de închiderea din ședința precedentă, ajungând la 7.123,25 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a crescut cu 0,22%, până la 8.115,41 puncte. În același timp, indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a câștigat 0,17%, ajungând la valoarea de 30.297,38 puncte.

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de miercuri de pe BVB este Grupul Industrial Electrocontact SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 9,17%. Pe poziția a doua se află Stirom SA București, cu un avans de 7,92% al prețului acțiunilor, fiind urmată de UAMT SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 3,73%. Totodată, titlurile TMK – Artrom SA s-au apreciat cu 3,45%, iar cele ale THR Marea Neagră SA, cu 2,69%.

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Oil Terminal SA: -2,1%. Un declin de 2,03%, față de ședința precedentă, au avut-o și titlurile Alro SA, în timp ce titlurile Fondului Deschis de Investiții BET Tradeville SA au suferit o depreciere de 1,7%. Acțiunile SSIF Broker SA au scăzut cu 1,29%, iar cele ale Antibiotice SA au pierdut 1,21% din valoare.

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, miercuri, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea SA: 1,97 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 1,57 milioane lei, FP fiind, totodată, și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

Ultimele Articole