Când pică Înălțarea Domnului în 2024. Ce semnifică această sărbătoare

Când pică Înălțarea Domnului în 2024. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante și se regăsește în Calendarul Ortodox.

În luna iunie există mai multe sărbători care au cruce roșie. Printre acestea se numără următoarele: Rusalii (23 şi 24 iunie), Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iunie) şi Soborul celor 12 Apostoli (30 iunie).

Când pică însă Înălțarea Domnului în 2024? Pe 13 iunie. Și la rândul ei, această sărbătoare are și ea cruce roșie în Calendarul Ortodox.

Înălţarea Domnului se sărbătoreşte la 40 de zile de la Sfintele Paşti. Şi cum Sfintele Paşti au picat, în acest an, pe 5 mai, Înălţarea Domnului este sărbătorită la o distanţă de 40 de zile, respectiv pe 13 iunie.

Când pică Înălțarea Domnului în 2024. Ce semnifică această sărbătoare

În alte circumstanţe există posibilitatea ca Înălţarea Domnului să fie sărbătorită chiar şi în altă lună, nu în iunie.

Ce semnificație are această sărbătoare? Ea face referire practic la momentul în care Hristos i-a luat pe ucenicii Săi, i-a dus spre Betania şi acolo Şi-a ridicat mâinile, i-a binecuvântat şi, pe când îi binecuvânta, S-a depărtat de ei şi S-a înălţat la cer.

Specialiştii atrag atenţia că, prin Înălţarea Domnului, nu trebuie să înţelegem că marcăm ultimul act al lui Hristos în lume. El nu devine absent în creaţie, el continuă să fie prezent şi lucrător prin Sfântul Duh.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed