Când se pregătesc ghetuțele pentru Sfântul Nicolae. Legenda sărbătorii adorate de toți copiii

Când se pregătesc ghetuțele pentru Sfântul Nicolae. Legenda sărbătorii adorate de toți copiii. Seara Sfântului Nicolae e cu adevărat una specială pentru cei mici.

Când pică Sfântul Nicolae în 2023 și când se pregătesc ghetuțele pentru a primi darurile? Această sărbătoare e adorată în numeroase colțuri ale lumii.

Sfântul Nicolae a fost un episcop cunoscut pentru faptele sale bune, în special pentru cei sărmani și copii. A dăruit adesea cu generozitate și anonimat. El a fost recunoscut oficial ca sfânt în secolul al IX-lea, iar în secolul al XII-lea.

Când se pregătesc ghetuțele pentru Sfântul Nicolae. Legenda sărbătorii adorate de toți copiii

Nu doar în România este sărbătorit Sfântul Nicolae. Multe țări din Europa sărbătoresc Sfântul Nicolae, iar copiii primesc bomboane, haine și jucării.

Tradiția spune că toți copiii își lustruiesc pantofii și îi lasă la ușa de la intrare, iar Moș Nicolae le umple ghetuțele de bunătățuri. Pentru cei care nu au fost cuminți, moșul lasă o nuielușă.

Ghetuțele trebuie lustruite și pregătite în seara de 5 decembrie, având în vedere că Sfântul Nicolae e sărbătorit pe 6 decembrie.

Cum sunt urmate tradițiile de Sfântul Nicolae în diferite colțuri din Europa? În Belgia și Țările de Jos, un bărbat îmbrăcat ca Sfântul Nicolae sosește cu corabia și călărește un cal alb (sau un măgar) prin orașe, oferind cadouri.

Ce cadouri se dau de Moș Nicolae. Conform tradiției, este vorba despre lucruri mici, mai exact despre dulciuri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed