Candidații pentru posturile de directori ai Caselor de Sănătate au fost praf! Doar cinci au trecut

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Sănătate a dezvăluit o situație foarte interesantă. Atunci când angajările la stat se fac corect, foarte puțini candidați reușesc să scoată note de trecere.

 

Doar cinci candidați au reușit să promoveze proba scrisă care a avut loc pe 6 mai. În total, 54 de persoane au avut dosarele admise pentru a participa la concurs, dar 21 nu s-au  prezentat la examen.

 

Directori buni vs. directori slabi

 

Cele mai mari punctaje de la prima probă le-au avut directorii în funcție de la Maramureș (93,30) și Iași (80,70), Carmen Eleonora Prodan, respectiv Radu Țibichi, ultimul fiind, în trecut, directorul general al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Ceilalți candidați care au îndeplinit punctajul minim de 70 de puncte au fost din Tulcea, Cluj și Bistrița-Năsăud. Din informațiile G4Media, la Cluj este vorba tot de șeful care ocupă deja acest post – Lucia Luminița Brustur Chirilă. Este extrem de puțin probabil ca runda de contestații să mai poată schimba ceva, de vreme ce candidatul de pe locul 6 are 61,05 puncte, cu mult sub minimumul de 70 de puncte necesar.

Șeful Casei de Sănătate a Municipiului București, Ion Mîțu, a fost printre cei 21 care au depus dosar, dar au absentat, în timp ce omologul său de la Ilfov, Aurelia Isărescu, a obținut unul dintre cele mai mici punctaje: 16,55. La Dâmbovița, unde era cea mai mare concurență din țară – 4 candidați, care s-au și prezentat – au picat toți. Nu au mai luat proba scrisă candidați din Sălaj, Botoșani, Gorj, Bistrița-Năsăud, Arad, Tulcea, Neamț, Vaslui, Brăila, Suceava, Buzău, Caraș-Severin, Argeș, Giurgiu, Galați și cel de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ).

 

”Început bun pentru România”

 

Fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu susține, însă, că organizarea concursurilor nearanjate este „un început bun” pentru România. ”Tocmai s-au afișat rezultatele examenului național scris pentru casele județene de sănătate.
5 din 33 au promovat.
Ca să promovezi trebuia notă de peste 7.
19 candidați au luat sub 5.
26 candidați au luat sub 6.
21 nu s-au prezentat la concurs.
Mai e mult până departe.
Concursurile pe bune sunt însă un început bun.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed