Care a fost prima cafenea deschisă în România și unde se afla

Care a fost prima cafenea deschisă în România și unde se afla. În prezent, cafenelele pot fi găsite oriunde. Atât în București, în alte orașe mari din țară cât și în cele mici.

Cu sute de ani în urmă, cafeneaua era un loc deosebit care nu să găsea chiar oriunde. Și totuși când s-a deschis prima cafenea din România și unde se afla?

Evident, în București, care a fost mai mereu unul dintre cele mai dezvoltate orașe din țară. Tot aici s-au inventat și preparate celebre precum prăjituri ori faimoșii mici.

Care a fost prima cafenea deschisă în România și unde se afla

Profesorul Constantin C. Giurescu amintește în poveștile sale despre o „kahvenea” tocmai din anul 1667. Totodată, spusele amintesc o cafenea în Târgul de sus deținută de un turc pe nume Hamie, fost soldat al sultanului.

Care a fost prima cafenea deschisă în Europa? Ajungem în Veneția, mai exact Piața San Marco. În prezent, un loc de promenadă, deschis publicului pentru plimbare și relaxare. În trecut, aici era locul în care avea loc judecata conducătorului sau diverse parade militare.

În 1720, un anume Floriano Francesconi deschide o cafenea care își are porțile deschise chiar și astăzi. Numele acestui loc este Caffe Florian, un loc important pentru italieni și arta cafelei peninsulare.

Care a fost prima cafenea deschisă în România și unde se afla

Camerele opulente ale cafenelei nu s-au schimbat foarte mult de la fondare. Încă pot fi văzute picturile murale originale, iar meniul a rămas aproape identic. Doar prețurile s-au schimbat. Fiind un loc care atrage milioane de turiști anual, actualii proprietari au angajat o formație de muzică pentru a relaxa atmosfera, dar au adus și diferite exponate de artă contemporană.

Caffe Florian a devenit faimos pentru specialitatea și gustul cafelei, dar și pentru delicioasa sa ciocolata caldă, denumită „bulionul indian”. De asemenea, acesta a fost singurul loc care primea publicul feminin, prin derogări speciale de la interdicțiile impuse de Republica Serenissima, arată shtiu.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed