AcasăActualitateCare este averea totală a fraților Pavăl, care dețin magazinele Dedeman

Care este averea totală a fraților Pavăl, care dețin magazinele Dedeman

Frații Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl sunt proprietarii lanțului de magazine Dedeman. Care este averea totală a fraților Pavăl, care dețin magazinele Dedeman?

Potrivit top 300 Capital realizat în 2020, frații Dedeman l-au întrecut pe Ion Țiriac, cei doi antreprenori având o avere estimată la 2-2,1 miliarde de euro.

Care este averea totală a fraților Pavăl, care dețin magazinele Dedeman

Pe locul al doilea în topul celor mai bogați români este Ion Țiriac, cu o avere estimată la 1,9-2 miliarde de euro, urmat de alt băcăuan, originar din Onești, Daniel Dineș – antreprenor stabilit în SUA, în domeniul IT, care deține 20% compania UiPath și are o avere de 1,4 miliarde de euro.

De menționat este faptul că drumul celor doi antreprenori nu a fost unul ușor. Frații Dedeman au deschis primul magazin în Bacău, în anul 1992. Avea doar 16 metri pătrați, un butic în care vindeau chilipiruri pentru casă, precum șlapi și cârlige.

Amintim faptul că cei doi provin dintr-o familie modestă, iar pentru că au crezut în afacerea lor, și-au luat credit de la bancă, pentru care au garantat cu casele.

În scurt timp, afacerea Dedeman a devenit un business de mare succes la nivel regional în zona de bricolaj și mobilier, care mai apoi, s-a extins enorm. În prezent, la nivel național există 49 de magazine și alte 5 în afară, în state vecine.

Totodată, compania are peste 11.000 de angajați, iar în 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,73 de miliarde de euro, de 7 ori mai mare față de 2009.

Ultimele Articole