Casa Albă: Invazia Rusiei în Ucraina ”ar putea începe oricând”

Invazia Rusiei ”ar putea începe oricând” o invazie în Ucraina, a declarat luni seară un oficial al Casei Albe. ”Opțiunea pentru diplomație rămâne valabilă, dar vedem clar ce se întâmplă pe teren, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului american, Karine Jean-Pierre, citată de CNN.

În paralel, un purtător de cuvânt al Pentagonului a anunțat că Rusia și-a sporit prezența militară la granițele Ucrainei.

Tot luni, Statele Unite au închis ambasada de la Kiev şi au mutat ”temporar” personalul diplomatic rămas în ţară la Lvov, un oraş din vestul Ucrainei.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv – siguranţa personalului nostru – şi îndemnăm cu tărie pe toţi cetăţenii americani rămaşi în Ucraina să părăsească imediat ţara”, a spus secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

„Aceste măsuri de precauţie nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru faţă de Ucraina. Angajamentul nostru faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit”, a spus Blinken, citat de News.ro.

„De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluţie şi rămânem angajaţi cu guvernul rus în urma apelului preşedintelui Biden cu preşedintele Putin şi a discuţiei mele diplomatice cu ministrul de externe Lavrov. Calea diplomaţiei rămâne disponibilă dacă Rusia alege să se angajeze cu bună-credinţă. Aşteptăm cu nerăbdare revenirea personalului la Ambasadă de îndată ce condiţiile o permit”, a adăugat Blinken, conform CNN.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed