Cât costă înscrierea la Bacalaureat 2024 pentru cei care dau examenul a treia oară. Cât e taxa pe probă

Cât costă înscrierea la Bacalaureat 2024 pentru cei care dau examenul a treia oară. Cât e taxa pe probă. Persoanele care susțin examenul de Bacalaureat pentru a treia oară trebuie să știe că taxa a fost majorată.

Astfel, taxa pentru o probă diferă de la un județ la altul. Cât costă înscrierea la Bacalaureat în 2024 pentru aceste persoane. Se pare că toate probleme ar ajunge undeva pe la 464 lei, conform unei adrese a Ministerului Educației, arată edupedu.ro.

Astfel, în județul Dolj, taxa de înscriere/probă scrisă pentru candidații care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori una dintre probele scrise este de 130 lei/probă.

Cât costă înscrierea la Bacalaureat 2024 pentru cei care dau examenul a treia oară. Cât e taxa pe probă

De cealaltă parte, în județul Ilfov, taxa de înscriere/susținere probă scrisă pentru candidații care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori una dintre probele scrise variază in funcție de probă:

  • Proba 1 – 155 lei
  • Proba2 – 155 lei
  • Proba 3- 154 lei

Taxele sunt ceva mai mari decât în anii trecuți. Acestea sunt stabilite de Ministerul Educației, iar anul trecut, pentru toate probele, candidații plăteau 435 de lei. În 2022 în schimb, taxa era de doar 367 de lei.

„Candidații din promoții anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului național de bacalaureat din 2024, achită suma de 464 lei.

În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul național de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat —2011, aprobată prin OMECTS nr.4799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările şi completările ulterioare, valabilă şi pentru bacalaureatul 2023, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 6.156/31.08.2023 privind organizarea și desfăşurarea examenului național de bacalaureat 2024”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed