Cât primește Rică Răducanu după 50 de ani în sport: ”Atât. Cu banii ăștia m-am ales din fotbal”

Legendarul Rică Răducanu, portarul și omul de milioane al echipei naționale de fotbal, supraviețuiește dintr-o rentă viageră după lunga sa activitate.

Fostul portar al naționalei și vedetă în istoria clubului Rapid București, unde a activat aproape toată cariera sa, Rică (76 de ani) trăiește de pe o zi pe alta cu o rentă viageră de 1200 lei.

Atât mi-a rămas din fotbal. Sunt ani buni de când a fost stabilită renta, nu a fost niciodată mărită. Nu am nici o pensie de la Rapid”, este confesiunea pe care românul care s-a împrietenit cu Pele după Campionatul Mondial din 1970, i-a făcut-o efervescentului jurnalist sportiv Viorel Grigoroiu în podcastul acestuia. Rică Răducanu face eforturi să se întrețină lunar, mai ales că mai toți banii săi se duc pe medicamente. Simbolul naționalei de fotbal a României nu ascunde că împrumută bani și că acceptă să fie invitat contracost la evenimente.

Cât primește Rică Răducanu după 50 de ani în sport

Cât primește Rică Răducanu după 50 de ani de activitate

Fostul jucător din istoria clubului Rapid București mărturisește că nu îi este rușine că muncească, chiar și la vârsta sa, ba chiar are parte de o muncă plăcută, distractivă. ”O rușine este să nu muncești și să întinzi mâna. Eu mă duc acolo unde oamenii mă vor, unde mă simt apreciat. Da, tată, sunt plătit pentru munca mea, nu este nicio rușine în asta. Eu nu mă plâng la nimeni, nu aștept de la nimeni nimic. Nu spun eu că am fost mare și tare și merit recompensat. Eu pun osul la treabă, nu mă dau în lături”,  spune legendarul Rică Răducanu. ”După 50 de ani de muncă m-am bucurat în tinerețe că nu trebuia să merg la serviciu, ci pe stadion, să joc fotbal cu ceilalți colegi de echipă și uite așa mi-a trecut tot timpul ăsta”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri