AcasăActualitateCâte milioane de euro pierde Simona Halep din cauza suspendării. Ion Țiriac...

Câte milioane de euro pierde Simona Halep din cauza suspendării. Ion Țiriac a dezvăluit suma

Jucătoarea de tenis Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) nu a mai jucat într-un turneu de tenis din una august a anului trecut, de la US Open, unde a pierdut încă din primul tur.

Atunci, Simona Halep a picat un test anti-doping, ceea ce a dus la suspendarea sa. Acum fostul număr mondial din clasamentul WTA așteaptă încheierea procesului deschis pentru a determina cum a ajuns substanța interzisă în corpul ei.

„Adică una la 31 de ani începe să ia doping acum”

Ion Țiriac consideră că Simona Halep nu a luat în mod conștient substanța dopantă, pentru creșterea performanțelor, și a vorbit despre latura financiară a suspendării româncei.

”Care doping? Adică una la 31 de ani începe să ia doping acum? Ce să facă cu dopingul? Cum să facă? Însă este încâlcită treaba, macularistica asta te ține ani și ani, iar pe urmă nu poți să spui cine e de vină. După șase luni, opt luni, un an, când nu o să mai joace? Cine e de vină? E sport profesionist.

Ea într-un an face 10 milioane (n.r. de euro). Cine i le dă înapoi? Are destul, nu e o problemă că moare de foame.

Nu cred că au fost manipulate (n.r. probele). Manipulată a fost proba Andreei Răducan. Dacă ceva a fost în probă, trebuie văzut de unde, cum și ce!

Nu poate să își dea Simona Halep singură seama. Dar oamenii care au fost în jurul ei trebuie să știe de unde vine treaba asta. Că a luat un medicament, că a luat o hrană, că a luat nu știu ce și e periclitată cu ceva, se poate. Dar ea trebuie să demonstreze.

Adică ăia te acuză și tu trebuie să demonstrezi. Și demonstrația asta uite că trenează”, a declarat Ion Țiriac, citat de Prosport.

Ce se întâmplă cu Simona Halep acum

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Simona Halep a primit ok-ul pentru o audiere în regim de urgență la tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) pentru a ancheta cazul de dopaj care a provocat suspendarea nelimitata a fostului număr 1 mondial WTA.

Sportiva a solicitat derularea audierii astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions.

Avocații Simonei vor ca, în cadrul şedinţei de audiere urgentă, să demonstreze că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, prelevat la controlul doping din 29 august 2022 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată.

Anchetatorii privați, parte dintre ei foști agenți secreți, o ajută pe Halep să poată demonstra, printr-o particularitate excepționala a cazului, că nu i se poate imputa vinovăţia sau neglijenţa iar sancțiunea să fie cel mult „mustrare”.

Preşedintele panelului Sport Resolutions, format din trei judecători, decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer și impun.

Comunicatul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”, este o parte a comunicatului emis de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, citat de prosport.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.