Câte tipuri de elevatoare există și care este cel potrivit pentru afacerea ta?

Spre deosebire de cricurile hidraulice, elevatoarele auto au posibilitatea de a ridica automobilele până la o înălțime de 1800 – 2000 de mm, motiv pentru care oferă mecanicilor un acces facil la piesele din interiorul mașinii.

 

Când repari un automobil, fie el o mașină mică, de familie, sau chiar un vehicul de mari dimensiuni, este mult mai simplu și mai sigur să folosești un elevator auto decât să apelezi la alte metode pentru ridicarea acestuia. 

 

Ce fel de elevatoare auto există pe piață la acest moment?

 

Elevatoarele auto au fost inventate în anul 1925 de către un mecanic american, numit Peter Lunati, și de la primul prototip și până în ziua de astăzi nu s-au schimbat prea mult deoarece chiar și cel dintâi exemplar a fost realizat într-un mod foarte ingenios. Sătul de metodele tradiționale de depanare a mașinilor existente la vremea sa, Peter Lunati s-a inspirat din mecanismul unui scaun de frizer și a inventat un dispozitiv îndeajuns de puternic încât să ridice ceva atât de greu precum un automobil.

 

În prezent, în funcție de structura lor, elevatoarele auto se împart în trei categorii distincte:

 

  • – elevatoare auto de tip foarfecă;
  • – elevatoare auto cu două coloane;
  • – elevatoare auto cu patru coloane.

 

Dintre toate acestea, elevatoarele auto cu patru coloane sunt cele mai noi și cele mai puternice tipuri de elevatoare auto și luând în calcul faptul că ele au fost inventate în anul 2000, putem spune că principalele momente din istoria acestui tip de utilaje au avut loc fără excepție, în secolul XX.

 

Nu au apărut modele complet noi de elevatoare auto în secolul XXI și alte invenții nici nu au fost necesare deoarece aceste mecanisme simple și sigure sunt mai mult decât suficiente pentru a duce până la capăt cu succes misiunea pentru care au fost create.

 

Pe de altă parte, privind modul de funcționare, putem clasifica elevatoarele auto în elevatoare electromecanice și elevatoare electrohidraulice. Primele sunt acționate de unul sau două motoare care pun în mișcare coloanele ce fac posibilă ridicarea automobilelor de la sol; Iar cele din urmă dispun de un sistem hidraulic, ce are la bază legea lui Pascal și este alcătuit dintr-o pompă și doi cilindri.

 

În ce tip de elevator auto trebuie să investești în funcție de afacerea pe care o administrezi?

 

Toate elevatoarele auto sunt create cu un singur scop, acela de a ușura munca mecanicilor astfel încât ei să nu mai fie nevoiți de a se târî sub automobile în vederea depanării. Dar cu toate acestea, nu poți merge pe ideea achiziției celui mai ieftin elevator și să consideri că ți-ai atins scopul. Când investești în elevatoare auto trebuie să ții cont de faptul că fiecare aparat are anumite caracteristici și necesități și în funcție de ele, poți să verifici dacă se potrivește sau nu pentru atelierul tău. 

 

În primul rând, pentru o fixare sigură, elevatoarele auto nu pot fi montate decât pe o podea din beton, iar dacă atelierul tău nu dispune de așa ceva, nu vei putea să obții autorizația de operare necesară pentru utilizarea unui astfel de utilaj. De asemenea, elevatoarele auto nu pot ridica automobile cu o masă mai mare decât sarcina lor maximă de ridicare. Pe de altă parte, dacă clienții business-ului tău nu dețin vehicule foarte grele, nici nu este necesar să investești într-un elevator cu o sarcină maximă de ridicare mai mare de câteva tone.

 

Pentru o investiție care să te mulțumească pe deplin, indicat este ca înainte de a cumpăra orice tip de elevator să te consulți cu experții Eqp.ro. Acesta este un magazin online de piese auto și utilaje unde găsești tot ce ai nevoie pentru dezvoltarea afacerii pe care o conduci.

 

Elevatoarele auto nu sunt ieftine, dar datorită rezistenței lor pentru modul în care sunt fabricate și ocaziile dese în care le vei folosi, investiția în ele se amortizează rapid și toți banii pe care îi câștigi pe urmă poți să-i consideri un real profit.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed