Produse “foarte sănătoase” care nu îşi merită banii

Iata cateva produse pe care nu ar trebui sa ne obosim sa cheltuim bani:

 

  • Apa de cocos

 

Apa de cocos ar putea fi versiunea naturala a bauturii Gatorade, dar unele branduri au lut foc de la atata lauda si de la cati nutrient contine.

 

Brandul Vita Coco plateste deja un proces de 10 milioane de euro dupa ce un studio independent a aratat ca apa de cocos nu are nici macar jumatate din nutrientii cu care se lauda in reclame. Unele produse sunt sip line de zahar, care cu siguranta ne te vor ajuta la silueta.

 

  • Mancarea foarte naturala

 

Studiile arata ca in 2011, 30% dintre americani au cumparat mai multa „mancare naturala” – iar acest lucru a devenit o moda si in Romania. Dar ce inseamna acest natural pentru care platim mai mult? Nu exista standarde clare care sa defineasca ce insemna un produs suta la suta natural ceea ce inseamna ca orice companie poate sa puna o stampila pe pachet si sa imbrace ambalajul in verde sis a mareasca pretul.

 

Inainte sa cumperi un produs natural uita-te pe eticheta sa vezi exact care sunt ingredientele.

 

  • Hainele sport

 

Cand vine vorba de cheltuieli ridicule, putem vorbi si de hainele sport, foarte populare, stramte si cu adaugiri prin partile esentiale, acompaniate de adidasii cu aspect ciudat – toate menite, cica, sa te ajute sa slabesti si sa te mentii in forma.

 

Compania reebok plateste deja 25 de miliaone de dolari consumatorilor din cauza reclamelor fictive pentru linia sport care ajuta la slabit. Mai mult decat atat, singurul studiu care spune ca hainele stramte ajuta la scaderea in greutate este realizat doar pe 15 participanti.

 

  • Dietele de detoxifiere

 

Aceasta este moda care enerveaza orice nutritionist. Ideea ca oamenii isi pot umple corpurile de tot felul de diete lichide pentru a scapa de asa-zisele toxine, este uluitoare.

 

De la celebra supa de varza si pana la scamatoria Herba Life, nu exista nicio data stiintifica care sa sustina aceste tipuri de diete detoxifiante.

 

  • Dieta fara gluten

 

Se spune ca aceasta ar fi cea mai proasta dieta de pe piata.

 

„O dieta fara gluten nu insemna neaparat o dieta fara carbohidrati. O persoana care mananca fara gluten poate manca o gramada de carbohidrati existenti in paine, paste, cereal si preparate gatite, dar si legume, fructe si altele”, spun specialistii.

 

  • Produsele organice

 

Nu exista nicio dovada clara ca mancatul organic este benefic – in afara de linistea care ti-o ofera ideea ca mananci produse fara pesticide.

 

Cu toate astea, nu exista limite clar definite in privinta a ceea ce inseamna organic, asa ca majoritate produselor nu isi merit banii in plus doar pentru stampila de „organic”.

 

  • Fructele de padure Acai

 

Nu exista nicio dovada care sa sustina ca fructele de padure Acai te fac sa traiesti mai mult, te ajuta sa slabesti sau sa iti mearga mai bine in viata – dupa cum pretend vanzatorii.

 

Potrivit datelor, dietele cu fructe Acai au fost deja puse pe lista celor mai mari escrocherii din Statele Unite.

 

  • Apa plata

 

Obsesia cu apa plata continua si cheltuim anual o gramada de bani pe sticlele de plastic cu „miraculoasa” apa – insa aceasta pare a fi una dintre cele mai proste investitii.

 

Potrivit studiilor, este mai bines a bem apa de la robinet pentru a ne potoli setae, din moment ce peste 50% din apa plata vine oricum direct de la robinet.

 

  • Bauturile dietetice

 

Nu doar ca iti vor strica dintii, dar un studio recent facut de Asociatia de studiu al Diabetului din SUA arata ca sucurile dietetic te ajuta sa pui kilogramele nu sa scapi de ele.

 

Sucurile cu zero calorii au fost de asemenea legate de o serie de boli precum diabetul, boli cardiac si cancer.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed