Ce diferență există între făina de tip 650 și făina de tip 000

Ce diferență există între făina de tip 650 și făina de tip 000. Bucătăresele știu cel mai bine de ce făină au nevoie pentru preparatele lor.

Când ajungem în magazine însă s-ar putea să ne inducă în eroare anumite produse. Este vorba despre făina 000 și 650. Care e alegerea cea mai bună?

Depinde de nevoile tale. Astfel, făina de tip 000 este produsa din cereale care au un continut ridicat de gluten, dar in acelasi timp si de proteine vegetale.

Ce diferență există între făina de tip 650 și făina de tip 000

Totodată, făina 000 are o granulatie fina si este potrivita pentru preparate precum cozonaci, blaturi de tort, pandispan, prajituri sau deserturi aerate.

Despre făina de tip 000 mai trebuie menționat și că aceasta are un procent foarte mic de proteina (7-9%), iar aceasta o ajuta la dezvoltarea glutenului din aluat. Pe scurt, glutenul ajuta aluatul sa fie mai elastic si mai rezistent.

De cealaltă parte, făina de tip 650 are o granulatie mai mare, este mai inchisa la culoare si mai putin rafinata, pastrand mai multe proprietati nutritive.

Referitor la conținutul ei, făina 650 are între 12 si 14% proteina si este potrivita daca vrei sa gatesti preparate ce necesita dospire si elasticitate. O poti utiliza atunci cand vrei sa faci paine, blaturi de pizza sau fursecuri.

Un aspect important de menționat e că daca ai intoleranta la gluten, poți opta pentru făina de orez. Este o faina bogata în fibre și poate fi utilizata pentru a face prajituri, fursecuri sau piscoturi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri