Ce înseamnă pentru William, Harry și ceilalți membri ai familiei regale diagnosticul de cancer al regelui Charles

Anul 2024 a debutat dificil pentru Familia Regală Britanică, o serie de evenimente nefericite culminând cu anunțul din 5 februarie, privind diagnosticul de cancer al Regelui Charles. Această provocare pune la încercare relația deja tensionată dintre cei doi fii ai monarhului, Prinții William și Harry, tensionată de mutarea lui Harry în SUA și dezvăluirile din cartea sa despre viața din interiorul familiei.

Problemele au început cu trei săptămâni înainte, când Prințesa Catherine de Wales a suferit o intervenție chirurgicală severă, care a necesitat două săptămâni de spitalizare și luni de recuperare. În aceeași zi, a fost anunțată și operația Regelui pentru o problemă de prostată. La scurt timp, Sarah Ferguson, Ducesa de York, a dezvăluit că are cancer de piele.

Luni, 5 februarie, Palatul Buckingham a anunțat diagnosticul de cancer al Regelui Charles. Lipsa detaliilor – tipul de cancer, stadiul bolii, planul de tratament – a amplificat îngrijorarea publicului britanic și internațional. Potrivit analizei corespondentului regal al BBC, Sean Coughlan, familia regală pare mai fragilă ca niciodată, în comparație cu festivitățile de încoronare din vara anului precedent.

Imediat după anunțul Palatului, Prințul Harry a anunțat o vizită în Marea Britanie pentru a-și vizita tatăl, oferind o șansă de a ameliora relația tensionată dintre ei. BBC menționează că tensiunile par mai mari cu Prințul William, decât cu Regele.

Prințul William, care a susținut-o pe soția sa în perioada de recuperare, era așteptat să reia îndatoririle oficiale. În contextul actual, se așteaptă ca el să joace un rol mai important în aparițiile publice și să suplinească absența Regelui. Totuși, el trebuie să fie alături de soția și tatăl său, ambii bolnavi. Moștenitorul tronului, William, este privit de britanici ca o speranță, similară cu rolul jucat de Regele Charles în timpul bolii mamei sale.

Regina Camilla, absentă din Familia Regală acum 20 de ani, și-a urmat agenda săptămâna trecută, onorând singură angajamentele Casei Regale. Lipsa mai multor membri activi – Prințul Harry, Prințul Andrew, Regele și Prințesa de Wales – a accentuat „slăbirea” monarhiei, o problemă discutată de mult timp. Dintre membrii activi, doar Prințul și Prințesa de Wales au sub 50 de ani, restul fiind mai în vârstă și aparent fragili.

Regele Charles își va continua atribuțiile de șef al statului, dar va renunța la latura publică a funcției, care îi oferea satisfacție – ieșirile în public, întâlnirile cu mulțimile. Relaxat și informal în aceste ocazii, Regele se bucura de interacțiunea cu publicul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri