Cea mai bună friptură de porc cu bere. Rețeta specială de Crăciun

Cea mai bună friptură de porc cu bere. Rețeta specială de Crăciun. De pe masa de Crăciun nu lipsește niciodată friptura de porc. E la fel de importantă ca și sărmăluțele.

Dacă vrei însă să încerci nu preparat ceva mai special de Crăciun, iată rețeta pentru friptura de porc cu bere.

Oricine o poate prepara. Diferența o vor face câteva ingrediente precum mierea, dar și berea neagră. Preparatul final e însă unul delicios.

Pentru a prepara rețeta de friptură de porc cu bere, Ingredientele necesare sunt următoarele:

Cea mai bună friptură de porc cu bere. Rețeta specială de Crăciun

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare și piper

După cum ziceam mai sus, rețeta e foarte simplă. Prima oară se topește unul într-un vas, iar apoi se adaugă două cepe tăiate perișori, alături de usturoi.

Adăugăm și sare și piper după gust, dar și berea. Totul se lasă la foc pentru 10 minute, astfel încât cantitatea să se reducă la jumate.

Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. A venit momentul pentru carnea de porc.

Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşează carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.

De abia după ce ora a trecut, se adaugă sosul de bere cu ceapă. Friptura se mai lasă însă la cuptor până când se rumenește.

Când e gata se scoate afară și se lasă la răcit măcar 10 minute. De abia apoi se taie pentru a fi adusă la masă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed