Cea mai ieftină capitală din Europa pentru amatorii de city break. Turiștii pot mânca cu trei euro

Vilnius, capitala Lituaniei, s-a reafirmat ca fiind orașul cu cel mai bun raport calitate-preț. Potrivit unui raport citat de Forbes, costurile în Vilnius sunt cu peste 10% mai mici decât cele din Lisabona, clasată pe locul doi, și mai puțin de jumătate față de alte 18 orașe analizate.

Acest raport a constatat că în 60% dintre destinații costurile au scăzut. O instituție britanică a comparat prețurile pentru city break-uri în 37 de orașe din Europa, evaluând atât costurile generale, cât și prețurile pentru elemente specifice precum cazarea, masa și atracțiile culturale.

Vilnius, capitala Lituaniei, și-a recâștigat locul ca oraș cu cel mai bun raport calitate-preț. Lisabona, capitala Portugaliei, se menține pe locul doi ca fiind cel mai bun oraș din Europa de Vest. În ciuda unei creșteri de 26% a costurilor pentru cazare de trei stele, prețurile pentru mâncare, băuturi și alte produse turistice rămân competitive.

Lille, Franța, a urcat șapte poziții, clasându-se pe locul trei, cu costuri reduse la cazare cu 30%. Amsterdam este cea mai scumpă destinație, în ciuda unei scăderi de 8,3% a prețurilor, fiind a noua cea mai mare scădere dintre toate orașele analizate. Belfast și Edinburgh se numără și ele printre destinații.

De ce să vizitați Vilnius

Vilnius este o frumoasă capitală europeană, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, cu o arhitectură impresionantă, de la clădiri baroce la biserici gotice. Biserica Sfânta Ana din secolul al XV-lea, cu piatra sa trandafirie și detaliile ornamentate, și catedrala neoclasică albă strălucitoare din piața cu același nume sunt doar două dintre atracțiile sale remarcabile.

În plus, în fața catedralei veți găsi „țigla Stebuklas” (care se traduce prin „miracol” în engleză), marcând punctul de plecare al Căii Baltice, un act de protest împotriva ocupației sovietice.

Unde să mâncați ieftin în Vilnius

Pentru călătorii cu buget redus, Vilniusul oferă numeroase opțiuni. Orașul este renumit pentru cantinele sale, restaurante accesibile care servesc mâncăruri din gastronomia rusă. La Zilvino Restoranas, de exemplu, puteți găsi o porție de borș de sfeclă la doar 3 euro. La Sultiniai, turiștii pot savura rulouri de varză umplute cu carne de porc sau găluște de cartofi și carne.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed