x


  • EUR
    4.8750
    USD
    4.1874
string(5) "banci"

Cea mai PUTERNICĂ bancă de pe Wall Street se pregăteşte să intre într-o nouă eră

Lloyd Blankfein se pregăteşte să plece de la conducerea Goldman Sachs Group la sfârşitul anului, sfârşindu-se astfel un parcurs de 12 ani care l-a transformat într-unul dintre cei mai longevivi şefi de pe Wall Street, potrivit Wall Street Journal.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.03.2018, 18:11

Există posibilitatea ca Goldman să anunţe, după plecarea lui Blankfein, un transfer rapid de putere, uitându-se spre cei doi co-preşedinţi ai grupului, Harvey Schwartz şi David Solomon, au declarat surse pentru publicaţie.

 

Momentul schimbării se poate schimbă încă, iar Lloyd Blanfein, 63 ani, este cel care controlează plecarea. Cel mai probabil este că acesta se va retrage în acelaşi timp cu aniversarea de 150 de ani a grupului Goldman –  în 2019 – marcând astfel un moment istoric.

 

Blankfein glumeşte adesea spunând că va muri la birou, iar entuziasmul său pentru carieră i-a convins pe mulţi că acesta va mai rezista mult timp în poziţia de CEO. Gary Cohen s-a alăturat administraţiei Trump după ce s-a format profesional în ucenicia lui Blankfein. După plecarea acestuia, Solomon şi Schwartz au fost promovaţi.

 

La o şedinţă de consiliu din luna februarie, Blankfein i-a informat pe membrii board-ului cu privire la ce consideră el a fi punctele tari şi punctele slabe a fiecăruia dintre cei doi posibili succesori, dar nu şi-a împărtăţit preferinţele personale, au transmis sursele pentru WSJ, citat de ZF.ro.