Cele mai bune rețete de mâncare care includ spanacul

0

Spanacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Unii nu sunt prea încântați de gustul lui, însă există mai multe metode prin care poate fi preparat. În acest mod vă bucurați de toate vitaminele și mineralele sale și veți avea parte și de o masă sănătoasă. Iată Cele mai bune rețete de mâncare care includ spanacul.

Megaimage.ro propune patru rețete care includ spanacul. Sunt sănătoase și pot fi preparate foarte ușor în doar câteva minute.

Cele mai bune rețete de mâncare care includ spanacul

Spanac cremos cu ou

Ingrediente:

1 legatura mare de spanac proaspat;
1 ou;
2 linguri de smantana lichida;
2 catei de usturoi;
sare, dupa gust;
cimbru, daca iti place;
unt.

Mod de preparare: spanacul se curata de codite si de eventuale frunze vestede si se spala foarte bine sub jet de apa. Se asaza o oala cu apa pe foc si, dupa ce a dat in clocot, se pune spanacul in transe, pentru cateva secunde, pentru a se inmuia. Se scoate intr-o strecuratoare si, dupa ce s-a racit suficient incat sa il poti manevra, stoarce-l bine pentru a elimina excesul de lichid, apoi toaca-l marunt.

Pentru ca pe piata nu se gaseste mereu spanac proaspat, poti folosi si spanac congelat, dar elimini etapa in care il oparesti. Il lasi la decongelat si apoi il storci bine. Sparge un ou intr-un bol si bate-l putin cu o furculita. Curata usturoiul si toaca-l fin. Pune o tigaie pe foc, cu aproximativ o lingura de unt (sau mai mult dupa gust), adauga usturoiul si caleste cateva secunde. Adauga spanacul in tigaie si caleste-l la foc moderat aproximativ sapte minute, amestecand din cand in cand. Pune sare dupa gust, condimenteaza cu cimbru si toarna deasupra oul batut si smantana, amestecand permanent. Gateste totul timp de aproximativ trei minute, apoi ia tigaia de pe foc. Se serveste cald.

Tarta din faina de migdale cu spanac si somon

Ingrediente:
100 g faina de migdale;
250 g spanac decongelat, stors bine;
4 oua;
200 g smantana lichida;
100 g somon afumat;
salata verde pentru servire.

Mod de preparare: cuptorul se seteaza la 200 de grade. Foloseste o tava de tarta cu un diametru de 24 cm, pe care o captusesti cu o foaie de copt. Faina de migdale se presara peste hartia de copt in strat uniform.

Deasupra se presara spanacul bine scurs. Intr-un bol se amesteca ouale si smantana, se condimenteaza cu sare si se toarna amestecul peste spanac. Coace tarta timp de 25 de minute sau pana cand umplutura pare inchegata. Decoreaza cu somon si serveste cu o salata verde cu sos vinegreta.

Penne cu piept de pui si spanac

Ingrediente:
4 linguri ulei de masline;
500 g paste penne;
3 catei de usturoi, tocati marunt;
2 piepturi de pui, taiati cuburi;
800 g rosii pasate;
½ lingurita fulgi de chili;
120 ml smantana lichida grasa;
140 g spanac;
50 g parmezan.

Mod de preparare: fierbe apa cu doua linguri de sare intr-un vas mare. Dupa ce da in clocot, adauga pastele si fierbe-le „al dente” (cu 1-2 minute mai putin decat timpul de preparare recomandat pe ambalaj). Pastele se scurg si se lasa deoparte. In aceeasi oala, se incalzesc doua linguri de ulei de masline, se adauga pieptul de pui, sare si piper si se prajeste carnea la foc mediu. Scoate bucatile de pui din oala si pune-le deoparte. In oala, pune doua linguri de ulei de masline, usturoiul si fulgii de chili. Adauga rosiile pasate, amestecand cateva minute, apoi smantana. In sosul omogenizat se pune spanacul, se lasa cateva minute, se adauga pastele si parmezanul. Ia de pe foc si serveste preparatul cald, presarat cu parmezan.

Tarta de cartofi dulci cu spanac si rosii uscate

Ingrediente:
1 cartof dulce mare;
ulei de masline;
4 oua;
350 ml lapte;
1 catel de usturoi, tocat marunt;
4 rosii uscate mari, scurse de ulei;
85 g spanac;
120 g branza de capra.

Mod de preparare: cartoful se curata, se taie felii de o jumatate de centimetru. Feliile se ung cu ulei, se presara sare si piper si se asaza usor suprapuse intr-o tava de copt cu un diametru de 24 de centimetri. Se da tava la cuptor si se coace 20-25 de minute sau pana se inmoaie cartofii. Intr-un bol, se bat ouale cu sare si piper, se adauga laptele, usturoiul si rosiile uscate.

Se intinde spanacul peste crusta de cartofi dulci, iar deasupra se toarna amestecul de oua. Se acopera tarta cu branza de capra sfaramata. Se coace in cuptor, la temperatura medie, timp de 30 de minute sau pana se incheaga. Se lasa la racit timp de 10 minute inainte de a o felia.