Cele mai cremoase paste cu ciuperci. Rețeta italiană

0

Cele mai cremoase paste cu ciuperci. Rețeta italiană. Italienii sunt apreciați pentru pastele lor, iar rețetele nu sunt deloc complicate.

Dacă adori ciupercile, dar și pastele, aceste paste cremoase cu ciuperci vor fi alegerea perfectă pentru o masă delicioasă.

Ingredientele pentru rețeta de paste cremoase cu ciuperci sunt următoarele:

  • 200 g paste;
  • 300-350 g ciuperci;
  • 2-3 linguri de unt (separate);
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1/2 ceapă, tocată fin;
  • 200 g parmezan ras.
  • parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat (opțional).

Cele mai cremoase paste cu ciuperci. Rețeta italiană

E foarte simplu să prepari paste. Fierbe-le conform instrucțiunilor de pe pachet, însă cu un minut mai puțin.

De asemenea, păstrează o cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele. Apucă-te de ciuperci, feliază-le și topește o lingură de unt la foc mic într-o tigaie mare.

Acolo o să călești ceapa și usturoiul. Dă apoi focul mai mare, adaugă ciupercile și așteaptă până când acestea se rumenesc.

Dă focul mai încet și adaugă pastele, 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziție și continuă până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă.
Asezonează cu sare și piper.

La final se adaugă pătrunjel tocat sau parmezan, după preferințe, iar pastele cremoase cu ciuperci pot fi savurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.