Cele mai scumpe lucrări de artă din România au ajuns pe Lipscani. 75 milioane de euro este valoarea lor de asigurare. Sunt păzite non-stop!

Cele mai scumpe lucrări de artă din România au ajuns pe Lipscani, la Art Safari, cea mai mare expoziție anuală de artă, găzduită de Palatul Dacia.

 75 milioane de euro este valoarea lor de asigurare, prețioasele lucrări, o parte din ele aduse de la Palatul Brukenthal, fiind păzite non-stop de o firmă de securitate. Dintre acestea se remarcă ”Omul cu tichie albastră” de Jan van Eyck, considerat părintele Renașterii nordice,  dar și ”Ecce Homo” de Țițian, ”Cap de copil” de Polo Veronese și ”Portret de bărbat citind”/”Portret de femeie rugându-se” de Hans Meming.

”Recunoașterea internațională a valorii capodoperelor din colecția Brukenthal este pe măsura istoriei zbuciumate care le-a marcat. Expoziția „Capodopere” a fost inaugurată în 2006 odată cu reîntregirea colecției cu lucrările de mare valoare de care muzeul fusese deposedat de-a lungul timpului: 19 lucrări transferate în 1948 la Muzeul de Artă din București (între care Jan van Eyck – „Omul cu tichie albastră”, Hans Memling – „Portret de bărbat citind” şi „Portret de femeie rugându-se”) și 4 lucrări recuperate dintre cele 8 furate în 1968 (între care Tițian – „Ecce Homo”)”, a rezumat Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Cele mai scumpe lucrări de artă din România au ajuns pe Lipscani, al Art Safari! 75 milioane de euro este valoarea lor de asigurare

Cele mai scumpe lucrări de artă din România ajung pe Lipscani

Art Safari 2023, cea mai mare expoziție anuală din România (care va fi deschisă până pe 30 aprilie) aniversează și 140 de ani de la naștrerea lui Ion Theodorescu-Sion (1882-1939), personalitate marcantă a artei românești interbelice.

Pe lângă tablourile de la Palatul Brukenthal, iubitorii de artă vor putea admira și expoziția ”Maeștrii Picturii Spaniole” – cea mai amplă expoziție de artă spaniolă organizată în România până în prezent-și, în weekenduri (vineri și sâmbătă, 22.00-01.00), Night Tours.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed