Cele mai scumpe mașini din lume în 2024! Top 10 bijuterii auto care redefinesc luxul& performanța

De la Rolls-Royce la Bugatti, aceste mașini exclusiviste sunt dovada supremă a excelenței inginerești și a designului sofisticat.

În 2024, lumea automobilelor de lux continuă să fie dominată de vehicule care nu doar că impresionează prin preț, dar și prin inovația& exclusivitatea pe care le oferă. Acestea sunt cele mai scumpe mașini din lume, adevărate capodopere auto care redefinesc granițele performanței. Aceste vehicule întruchipează apogeul excelenței inginerești și sunt rezervate unui segment foarte mic de oameni care caută o experiență de neegalat în domeniul șofatului.

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail – 32 de milioane $

Deschizând lista noastră cu cel mai recent model de la Rolls-Royce, La Rose Noire Droptail redefinește luxul cu un design unic și inovator. Acest model cu două locuri și hardtop detașabil prezintă incrustații detaliate și un panou curbat compus din 1.603 bucăți individuale de furnir Black Sycamore. Vopseaua exterioară True Love completează această operă de artă pe patru roți.

2. Rolls-Royce Boat Tail – 26 de milioane $ (FOTO)

Inspirat de elementele unui iaht J-Class și modelul original Boat Tail din 1932, Rolls-Royce Boat Tail combină cantitatea cu calitatea într-un mod impecabil. Echipat cu un motor V12 twin-turbo de 6,75 litri și 563 de cai putere, acest model este cea mai scumpă mașină nouă din lume.

3.Pagani Zonda HP Barchetta – 17 milioane $ (FOTO)

Pagani Zonda HP Barchetta, cu un cadru format în întregime din fibră de carbon, este una dintre cele mai scumpe mașini pe care nu le poți cumpăra. Doar trei vehicule au fost fabricate în această versiune unică, cu o accelerație de 0-100 km/h în 3,4 secunde și o viteză maximă de 355 km/h.

Cele mai scumpe mașini din lume în 2024

4.Bugatti La Voiture Noire – 14 milioane $

Lansată în 2019, Bugatti La Voiture Noire, cunoscută simplu ca „Mașina Neagră”, este un simbol al luxului și performanței. Cu o carcasă din fibră de carbon sculptată manual, un motor quad-turbo W16 8.10L și o accelerație impresionantă de 0-100 km/h în 2,4 secunde, această mașină atinge o viteză maximă de 420 km/h.

5. SP Automotive Chaos – 14,5 milioane $

Designerul auto grec Spyros Panopoulos a lansat două versiuni ale modelului SP Automotive Chaos (VIDEO). Versiunea Zero Gravity, cu un motor quad-turbo V-10 de 3.065 cai putere, atinge 100 km/h în 1,55 secunde și costă 14,4 milioane de dolari.

6. Rolls-Royce Sweptail – 13 milioane $

Rolls-Royce Sweptail îmbină luxul modern cu glamour-ul anilor 1920-1930. Această mașină impresionează prin silueta sa clasică și inovațiile tehnologice, fiind o adevărată capodoperă a ingineriei auto.

7. Bugatti Chiron Profilée – 10 milioane $

Bugatti Chiron Profilée, o versiune ușor atenuată a modelului Pur Sport, impresionează prin performanțele sale. Atinge 100 km/h în aproximativ 2,3 secunde și o viteză maximă de 370 km/h.

8. Bugatti Centodieci – 9 milioane $

Bugatti Centodieci, un omagiu adus modelului EB110 din anii ’90, este echipat cu un motor W-16 quad-turbo de 1577 cai putere. Cu o accelerație rapidă și o viteză maximă de 379 km/h, această mașină este o combinație perfectă de lux și performanță.

9. Mercedes-Maybach Exelero – 8 milioane $

Mercedes-Maybach Exelero, creat pentru compania germană de anvelope Fulda, este un vehicul unic cu un motor V-12 twin-turbo de 690 cai putere. Această mașină reprezintă apogeul ingineriei auto și al designului exclusivist.

10. 777 Hypercar – 7,6 milioane $

777 Hypercar, cu un motor V-8 cu aspirație naturală care eliberează 730 cai putere, impresionează prin greutatea sa redusă de doar 900 kg. Această mașină este un exemplu de inginerie auto avansată și performanță extremă.

Aceste vehicule nu sunt doar mașini, ci adevărate opere de artă care redefinește ce înseamnă luxul și performanța în industria auto

Rolls Royce Boat Tail

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed