Cine sunt românii care pot ieși la pensie, chiar dacă au lucrat mai puțin de 15 ani

Legea recent adoptată a generat numeroase interogații în rândul românilor, data fiind multitudine de modificări aduse. Totuși, autoritățile asigură creșterea nivelului de trai prin implementarea noii legi, menționând creșterea veniturilor a peste 3 milioane de pensionari.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a clarificat categoriile de persoane care pot beneficia de pensie chiar dacă nu îndeplinesc stagiul minim de 15 ani de contributivitate:

Pensionarii cu vechime peste 25 de ani: Această categorie va primi „puncte de stabilitate”, sporind valoarea pensiei.
Persoanele care au cotizat la CAS pentru venituri din alte surse: Contribuțiile vor fi valorificate la calculul pensiei.
Cei care doresc sa rămână in campul muncii dupa varsta de pensionare: Se vor acorda „bonusuri” sub forma unor pensii mai mari pentru a încuraja continuarea activității profesionale.
Principalele obiective ale noii legi:

Eliminarea discrepanțelor semnificative dintre pensiile acordate pentru același număr de puncte.
Creșterea veniturilor: Majorarea pensiilor pentru majoritatea beneficiarilor incepand cu 1 Septembrie.
Stimularea muncii: Oferirea de stimulente pentru ca pensionarii sa aleaga sa ramana activi pe piata muncii.
Concluzie:

Implementarea noii legi a pensiilor promite îmbunătățiri semnificative pentru pensionarii români, atat prin creșterea veniturilor cat și prin corectarea inechităților din sistem. Se pune accent pe stimularea muncii dupa varsta de pensionare, oferind avantaje celor care doresc sa ramana activi profesional.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed