Gemenii miliardari Winklevoss investesc într-un mic club de fotbal din Marea Britanie

Gemenii, care conduc astăzi platforma de criptomonede Gemini, au anunţat vineri că au investit bitcoin în valoare de 4,5 milioane de dolari în Real Bedford Football Club (RBFC), acesta devenind ”primul club de fotbal finanţat cu bitcoin”, potrivit unui comunicat de vineri.

RBFC, un club semiprofesionist din Bedford, Anglia, a fost achiziţionat în 2022 de investitorul şi podcasterul în bitcoin Peter McCormack.

Prin cel mai recent acord, gemenii Winklevoss vor deveni coproprietari ai RBFC, alături de McCormack, care este rezident de o viaţă în Bedford.

”A existat această aliniere a valorii, noi toţi fiind printre primii investitori în bitcoin”, a declarat Cameron Winklevoss pentru CNBC, explicând decizia sa de a deţine RBFC împreună cu McCormack.

”A fi investitori timpurii în bitcoin este cel mai bun test al activelor. Ceea ce arată este că trebuie să ai viziune, trebuie să ai convingere şi trebuie să fii perseverent.Trebuie să menţii în vremurile bune şi în cele rele. Vor fi eşecuri şi greutăţi. Orice călătorie ca aceasta va fi un drum accidentat”, a adăugat el.

McCormack a spus că i-a ales pe gemenii Winklevoss deoarece îşi dorea un partener, sau parteneri, care l-ar putea ajuta să investească în infrastructură pentru a mări clubul. El plănuieşte să folosească o parte din investiţie pentru a asigura finanţare pentru construirea unui nou centru de formare, care se aşteaptă să coste în jur de 1,6 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari).

Cu toate acestea, nu intenţionează să vândă bitcoin pentru a o face. Mai degrabă, bitcoin va servi drept fond pentru ”zile ploioase”.

”Mişcarea inteligentă este să păstrezi bitcoin, să împrumuţi lire sterline pentru a-l plăti, iar apoi centrul de antrenament se plăteşte singur pe o perioadă de şapte ani, deoarece face parte şi dintr-un club care aduce bani”, a spus McCormack.

Gemenii Winklevoss nu sunt primele celebrităţi americane care au investit bani în cluburi de fotbal puţin cunoscute din Marea Britanie. Actorii Rob McElhenney şi Ryan Reynolds au cumpărat micul club de fotbal galez Wrexham AFC, pentru 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de dolari), în februarie 2021.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed