Circa 100 de sindicalişti de la Îmbunătăţiri Funciare vor picheta miercuri Ministerul Agriculturii

„Nu este în regulă ce se întâmplă la Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF). La 31 martie încetează administrarea specială la SNIF. Iar noi am aflat că, la 15 februarie, a fost numit un nou director general, fără a avea loc Consiliul de Administraţie. În plus, nu s-au luat salariile de două luni, ultimele au fost încasate înaintea sărbătorilor de iarnă”, a declarat marţi pentru Agenţia NewsIn preşedintele Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea.

 

Astfel, Uniunea Sindicatelor Îmbunătăţiri Funciare, membră a CNS Cartel Alfa, va continua seria protestelor începute marţi.

 

Sindicaliştii mai protestează şi faţă de blocarea totală a finanţării activităţii ANIF RA, prin Legea 281/2010, care abrogă Normele metodologice privind alocarea şi acordarea subvenţiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii de îmbunătăţiri funciare.

 

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) va fi vândută la bucată, după cum anunţau luni oficiali din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citaţi de postul de televiziune The Money Channel. Astfel, activele societăţii vor fi vândute bucată cu bucată pentru a acoperi măcar o parte din datoriile pe care SNIF le înregistrează, dintre care 90 de milioane de lei sunt la bugetul de stat.

 

Reprezentanţii sindicatelor s-au declarat surprinşi de decizia Ministerului Agriculturii şi afirmă că autorităţile doresc, de fapt, decapitalizarea companiei. Totodată, sindicaliştii din îmbunătăţiri funciare contestă decizia ministerului şi avertizează că, prin această măsură, peste 500 de salariaţi îşi vor pierde locul de muncă.

 

Aflată în administrare specială până la sfârşitul lunii martie, compania deţinută în proporţie de 100% de stat are un capital social de 147 milioane lei şi datorii de peste 120 milioane lei. SNIF a intrat pentru a şasea oară în administrare specială, în ultimii zece ani.

 

SNIF are un capital social de 147 milioane lei, datorii totale de 120 milioane lei şi 550 de angajaţi. Obiectul principal de activitate al SNIF îl reprezintă construcţiile hidrotehnice.

 

SNIF oferă servicii de întreţinere, reparare şi exploatarea, după caz, a lucrărilor de irigaţii, desecări-drenaje, combaterea eroziunii solului, îndiguiri şi baraje, inclusiv apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice aflate în administrarea ANIF RA. Societatea produce şi materiale, echipamente, confecţii şi recondiţionează piese de schimb necesare în activitatea de îmbunătăţiri funciare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed