CÎȚU, în alertă! Revenirea ECONOMIEI s-a poticnit

Revenirea economiei în V, așa cum o menționează ori de câte ori are ocazia premierul Florin Cîțu, s-a oprit de două luni. Mai mult, constatăm că industria raportează o scădere, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

 

În luna februarie 2021, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 3,7% ca serie brută și a scăzut cu 1,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mică atât ca serie brută cu 3,1%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%. În perioada 1.I – 28.II.2021, comparativ cu perioada 1.I – 29.II.2020, producţia industrială a scăzut cu 2,3% ca serie brută și cu 1,5% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.


Sursa: INS

 

Economia, trasă înapoi de producția industrială

 

În luna februarie 2021, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,7% datorită creșterii industriei prelucrătoare (+6,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 2,6%.

 

ISĂRESCU, dezvăluiri despre cele patru decizii care au salvat economia de la prăbușire

 

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,0% faţă de luna precedentă. Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,2%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au crescut cu 1,8%, respectiv cu 0,3%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 3,1%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-14,9%) și industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-16,8%) și industriei prelucrătoare (-2,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 8,6%.

 

BNR: Economia va creşte probabil mai alert în 2021 decât s-a anticipat anterior

În perioada 1.I – 28.II.2021, comparativ cu perioada 1.I – 29.II.2020, producţia industrială (serie brută) scăzut cu 2,3%, ca efect al scăderilor din industria extractivă (-14,3%) și industria prelucrătoare (-3,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 28.II.2021, comparativ cu perioada 1.I – 29.II.2020, a fost mai mică cu 1,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-15,4%) și industria prelucrătoare (-1,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,8%.

 


Sursa: INS

Economia, în versiunea lui Cîțu

 

Premierul Florin Cîţu a declarat recent că revenirea economiei în V este o certitudine şi că România a performat anul trecut cu 5% mai bine decât estimările iniţiale, comentând statisticile publicate de INS care anunţă o creştere economică de 5,3% în T4 vs T3 şi o scădere anuală a PIB de 3,9%.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed