x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(16) "instant-articles"

”Coborâți în boscheți”. Gara din România unde CFR-ul te trimite la toaletă în pădure

Starea fizică a unor gări din România este sub orice critică.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRILE PROTV | Publicat: 16.07.2019, 10:00

Gările de pe litoralul nostru nu arată prea bine. Sunt „mai rău ca în India”, spun turiștii îngroziți.

 

La Constanța, nu găsesc rampe de acces pentru bagaje și sunt nevoiți să traverseze cu ele calea ferată. În sudul litoralului, angajații din gări stau cu cutii în mână pentru a-i ajuta pe oameni să ajungă la scara trenului, deoarece peroanele modernizate sunt prea joase. Iar la Neptun, cei care au nevoie de o toaletă trebuie să o caute nu în gară, ci în pădurea din apropiere.

 

În gara din Constanța, principala poartă de intrare feroviară a litoralului românesc, turiştii iau contact cu ignoranţa autorităţilor de cum coboară din tren. Ca să poată ieşi, trebuie să sară peste șine cu bagajele în mână, pentru că pasajul subteran este murdar și îl evită.

 

Sporadic, se face curăţenie, dar tot de mântuială. Am surprins două angajate care stropeau scările, iar şiroaiele de apă murdară se scurgeau în interior.

 

Nici gara din Eforie Nord nu este mai curată. Stâlpii de iluminat şi coşurile de gunoi sunt pline de rugină. Iar locurile pe unde turiştii ar trebui să traverseze șinele sunt pline de gropi, ori murdare de ulei şi motorină.

 

Şeful de gară ar vrea să nu se afle de dezastru și spune să nu filmăm nimic.

 

Am mers şi în gara din Eforie Sud, unde CFR susţine că a reparat peronul pe o lungime de 120 de metri. Însă la peronul înălţat cu dale din beton ajung doar călătorii din ultimele vagoane. Cei cu locuri în faţă se chinuie să urce.

 

Articolul integral  pe ȘTIRILE PROTV