AcasăMoney&PeopleMilionarul monden Codin Maticiuc, victorie în Parlament! Ce propunere personală de lege...

Milionarul monden Codin Maticiuc, victorie în Parlament! Ce propunere personală de lege a trecut astăzi de plenul Camerei Deputaților

Codin Marticiuc a ajuns și în Parlament! Din cluburile de noapte, roluri în filme și seriale de televiziune, dar și chindii cu infractori, mondenul filantrop laudă un succes personal reputat.

Este vorba de o lege ce a trecut de plenul deputaților, prin care fundațiile care construiesc ori renovează spitale de stat să-și poată recupera TVA-ul.

”Plătim o taxă către ministerul de finanțe pentru privilegiul de a ajuta statul. Deci un dezvoltator imobiliar poate depune pentru recuperarea TVA ului, o fundație care susține statul NU. Am tot țipat pe tema asta”, ne spunea Codin Maticiuc, care  prin proprii bani, propria fundație și donații a renovat un etaj de la Spitalul Fundeni, întreaga secție de hematologie pediatrică (campania sa a strâns 600.000 de euro -n.r.).

Codin Maticiuc, victorie în Parlament! ”Plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul

”Până acum plăteam taxe statului pentru privilegiul de a ajuta statul. Astăzi în plenul Parlamentului, la camera deputaților fundațiile care construiesc, renovează sau utileaza spitale de stat și-au câștigat dreptul să recupereze TVA-ul! Am crezut cu tărie ca pot schimba asta și am luptat așa cum voi lupta să schimb tot sistemul sanitar din România. Majoritatea ONG-urilor mi-au zis ca e imposibil și să renunț. Astăzi legea FACEM este trimisă spre promulgare la președintele țării!”, spune mândru Codin care mulțumește toturor celor care l-au ajutat în acest temerar demers, contestat de reprezentanții Ministerului de finanțe.

”S-au opus cumva la schimbarea de lege, bazat în principiu pe faptul ca nicăieri în Europa, fundațiile nu recuperează TVA ul. Așa o fi, domnule finanțist, dar unde în Europa societatea civilă și NU statul construiește spitale?”, povestea Maticiuc, președintele fundației Metropolis, despre aventura promovării acestei legi.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.