România a semnat cu Qatar un memorandum de colaborare

România colaborează cu Qatar. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) și Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii din Qatar au semnat un Memorandum de colaborare în domeniul comunicaţiilor electronice, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Colaborarea dintre cele două state va avea la bază un Memorandum de Înţelegere parafat, luni, între ANCOM, prin preşedintele Valeriu Zgonea, şi Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (CRA) din Qatar, prin şeful instituţiei, Ahmad Abdulla AlMuslemani.

„Memorandumul reflectă recunoaşterea de către cele două părţi a importanţei cooperării în domeniul comunicaţiilor electronice şi stabileşte un parteneriat solid în ceea ce priveşte politicile din acest domeniu. Obiectivul principal al acestui memorandum este acela de a stabili cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două Autorităţi, cu respectarea atribuţiilor ce le revin, în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor din sectorul comunicaţiilor electronice. O atenţie deosebită va fi acordată politicilor referitoare la reglementarea comunicaţiilor prin satelit, inclusiv în ceea ce priveşte monitorizarea frecvenţelor satelitare. Cooperarea se va materializa în diferite forme precum acţiuni şi poziţii comune în organizaţiile internaţionale în care cele două instituţii sunt membre, schimburi de experienţă şi bune practici, reuniuni, seminare, cursuri de pregătire şi ateliere de lucru”, se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului de presă, CRA reglementează sectoarele telecomunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale, precum şi accesul la media digitală din Qatar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed