x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1269
string(8) "economie"

Compania Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piaţa Obligaţiunilor Durabile al Bursei de la Londra

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 04.08.2020, 16:20

”Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piaţa Obligaţiunilor Durabile al Bursei de la Londra (SBMAG). Enel este singura companie italiană şi singura companie de utilităţi din lume inclusă în această iniţiativă”, a anunţat compania.

SBMAG, care cuprinde actori cheie de pe piaţă care lucrează activ în domeniul finanţărilor durabile, are ca scop consilierea companiilor şi a investitorilor care doresc să atragă capital pentru tranziţia la o economie cu emisii reduse de carbon.

 ”Includerea în Grupul Consultativ pentru Piaţa Obligaţiunilor Durabile al Bursei de la Londra confirmă leadershipul şi angajamentul nostru în dezvoltarea finanţelor durabile. Continuăm să ne poziţionăm ca un trendsetter în acest domeniu, făcând parte din această iniţiativă, împreună cu alţi jucători interesaţi ai pieţei, precum organizaţiile de profil, firme de avocatură, investitori şi emitenţi de obligaţiuni, vom putea să împărtăşim experienţa noastră şi să sprijinim în continuare pieţele globale în demersul de a accelera tranziţia energetică pentru toţi”, a declarat Alberto de Paoli, CFO al Grupului Enel.

Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu.