Comuna cu 120 de camere de supraveghere

Creşterea numărului locuitorilor din Floreşti – de la şapte mii în 2002, la 33 de mii în prezent – a dus şi la creşterea infracţiunilor şi accidentelor rutiere. În aceste condiţii, autorităţile consideră că este nevoie de instalarea unui sistem video de supraveghere perfomant.

 

„În primul rând în marile intersecţii şi în intersecţiile străzilor unde s-a demonstrat că infracţionalitatea e oarecum sporită. În Floreşti ce ştiu eu s-au spart locuinţe, s-au scos instalaţiile electrice din blocuri în construcţii, s-au furat centrale”, a spus Horia Şulea, primarul comunei Floreşti.

 

Sistemul va costa două milioane de lei şi va acoperi o suprafaţă de 61 de kilometri pătraţi a comunei. Centrul de control va fi instalat în sediul primăriei. În Cluj-Napoca funcţionează un asemenea sistem din 2009. De atunci, accidentele rutiere, furturile de la bancomate şi chiar parcările ilegale au scăzut cu până la 40%, susţin autorităţile.

 

„Camerele sunt extrem de folositoare. S-a demonstrat atât la accidente rutiere grave în care imaginile au fost decisive pentru stabilirea producerii accidentelor. De asemenea în cazul furturilor sau infracţiuni bancare, incercările de fraudare a bancomatelor, poliţiştii au putut să intervină şi să identifice autorii”, a spus Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca. Sistemul video din comuna clujeană Floreşti va deveni funcţional cel mult cinci luni.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed