Ce mai face 1Q Sapro! Autorul succesului ”România trezește-te” trăiește acum din…

1-Q Sapro, cunoscut pentru piesele sale cu mesaje puternice de protest precum „România, trezește-te!„, a găsit o nouă cale de a se exprima și de a comunica cu publicul său. Chiar dacă nu mai cântă, artistul continuă să-și folosească talentul prin intermediul picturii, o pasiune a sa mai veche.

O nouă direcție artistică

Pe numele său real Cezar Cristea, 1-Q Sapro a decis să se îndepărteze de lumina reflectoarelor și să exploreze alte forme de artă. După ce a fost un membru de succes al trupei Morometzii, renumită pentru piesele protestatare ca „Lasă-te de furat”, „Nu mai da șpagă” și „Alianța maro”, dar și Serviciul Român de Comedie, Sapro și-a găsit inspirația în teatru și pictură.

Trecerea s-a produs treptat, dar eu încă nu am încetat să fac muzică. Am descoperit că arta este un alt limbaj prin care te poți exprima și am găsit foarte multe similitudini între muzică, pictură și sculptură”, a declarat artistul. „Practic e un pic mai greu, pentru că ai mai puține lucruri la îndemână. Cuvintele nu le poți folosi și astfel îți pune o problemă pe care îți face plăcere să o rezolvi.”

1Q Sapro și pasiunea pentru pictură

1-Q Sapro a reușit să-și canalizeze energia creativă în această nouă direcție, pictura. Anul trecut, lucrările sale au fost expuse în mai multe galerii de artă, primind aprecieri pozitive din partea publicului și criticilor de specialitate. „Îmi place să experimentez cu diverse materiale și nu îmi place risipa. Încerc să fac artă din mai multe feluri de materiale”, a spus artistul care trăiește acum din vândut propriile lucrări.

Ce mai face 1Q Sapro! Autorul succesului ”România trezește-te” trăiește acum din…

Ce mai face 1Q Sapro! Chiar dacă nu mai este prezent pe scena muzicală, 1-Q Sapro continuă să fie activ și relevant. Lucrările sale de artă își găsesc clienți, deși, în continuare, artistul nu se ferește să-și exprime opiniile despre societate și clasa politică chiar și prin intermediul lucrărilor sale plastice.

Cezar Cristea, alias 1-Q Sapro, rămâne un artist complet, care și-a diversificat mijloacele de exprimare fără a renunța la mesajele sale puternice și critice. De la muzică la pictură, el demonstrează că arta poate lua multe forme și că talentul autentic își găsește mereu calea de a se manifesta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed