Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni, ANULATĂ! Se rejudecă

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a scăpat de condamnarea la 13 ani și opt luni de închisoare.

Curtea de Apel București va rejudeca cazul său, conform deciziei de joi a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iorgulescu fusese condamnat pentru omor și conducere sub influența alcoolului și cocainei în urma unui accident fatal din 2019. Băut și drogat, odrasla a provocat moartea unui șofer în trafic.

Înalta Curte a admis recursul în casație depus de Mario Iorgulescu împotriva deciziei din 18 octombrie 2023 a Curții de Apel București. Aceasta a dispus rejudecarea cauzei, menținând însă celelalte dispoziții ale hotărârii atacate. Decizia este definitivă.

Lovitură de teatru! Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni, ANULATĂ

În septembrie 2019, Iorgulescu, sub influența alcoolului și cocainei, a provocat un accident în care un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața. Inițial, în octombrie 2023, el a fost condamnat la 13 ani și opt luni de închisoare de către Curtea de Apel București, sentință care a fost acum anulată.

Condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni anulată. Se rejudecarea cazului!

Pe lângă condamnare, Curtea de Apel București anulase și decizia tribunalului care îl obliga pe Iorgulescu să plătească despăgubiri familiei victimei, responsabilitatea fiind transferată către City Insurance, o companie în faliment.

Accidentul groaznic din septembrie 2019. Iorgulescu jr. mergea cu 160 km/h prin oraș

În noaptea de 8 septembrie 2019, Iorgulescu, după ce a consumat alcool la o petrecere și sub influența cocainei, a plecat în stare de furie și gelozie spre București cu un Aston Martin. Conducând cu viteze extreme între 140 și 164 km/h, a ignorat semaforul roșu și a provocat un accident frontal în care tânărul de 24 de ani a murit pe loc. Martorii au descris scenele teribile de la locul accidentului.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie într-o clinică din Italia. Judecat în lipsă, el a primit inițial o sentință de 15 ani și 8 luni de închisoare, instanța constatând că avea discernământ în momentul accidentului.

Argumentele avocaților și decizia instanței

În timpul procesului, avocații și familia Iorgulescu au susținut că tânărul nu poate participa la audieri din cauza unor afecțiuni medicale, fiind internat într-o clinică din Italia și netransferabil. Totuși, instanța a concluzionat că tratamentul său poate continua fără probleme în sistemul penitenciar românesc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed