Consecințele ”miracolului Groșan”: “Pacientul ajunge să moară în 15 minute de la prezentarea la UPU”

0
72
Consecințele ”miracolului Groșan”: “Pacientul ajunge să moară în 15 minute de la prezentarea la UPU”

Pacienti care refuza terapia cu oxigen, proteste fata de masurile anti-pandemie si un medic pneumolog, cunoscut ca bun specialist, care spune ca a gasit o reteta secreta anti-COVID si ca terapia cu oxigen aplicata pacientilor infectati este periculoasa, tin afisul ultimelor zile.

 

Se cere DEMISIA! Ministrul Finanțelor trebuie să plece: NU există un motiv mai bun

 

 

Colegiul Medicilor Bihor foloseste ca argument pentru ignorarea practicilor Flaviei Grosan urmatoarea formulare: “Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune”. Si astfel medicul pneumolog din Bihor poate sa recomande in continuare tratamente anti-COVID “miraculoase”.

Flavia Grosan a castigat un capital urias de notorietate in doar cateva zile, fiind intens promovata de posturi TV precum Antena 3 sau RTV. Drept efect, medici care lupta impotriva virusului in spitale din Romania afirma ca multi pacienti refuza terapia cu oxigen, desi sunt in stare extrem de grava. Pe de alta parte, numarul infectiilor creste pe zi ce trece, iar sectiile ATI sunt pline.

 

Rafila a găsit VINOVATUL pentru numărul mare de infectări: De ce am așteptat 90 de zile?

 

 

Medic UPU: “Pacientii cred ca mor la cateva zile dupa ce primesc oxigen”

Seful UPU-SMURD Bihor, doctorul Hadrian Borcea a declarat pentru Ziare.com ca saptamana trecuta a avut un pacient COVID care a refuzat terapia cu oxigen. Incidentul s-a petrecut in plin scandal privind “reteta minune” de tratarea COVID-19 a doctorului Flavia Grosan, insa medicul Hadrian Borcea spune ca nu a facut legatura cu aceste declaratii, ci “cativa ziaristi au facut-o”.

 

“Fenomenul este de mai multe saptamani. Pot sa spun ca picatura care a umplut paharul a fost Flavia, insa am mai avut cateva situatii si inainte.

Pacientii care refuza oxigenul cred ca vor muri exact din acest motiv”, afirma specialistul de la Urgente. “Este o relationare extrem de simplista: un pacient primeste oxigen si dupa cateva zile moare. Atunci ei considera ca oxigenul conduce la aceasta evolutie”, mai arata medicii implicati in tratarea COVID-19.

“Din pacate, atitudini ca cea a Flaviei provoaca mari pagube. Insa au mai fost si alti carcotasi de-a lungul timpului care au incercat sa conteste protocoalele sau anumite scheme terapeutice care contin si oxigen.

Flavia este prima care spune la modul concret ca oxigenul determina edemul cerebral. Eu nu vreau sa analizez aceste puncte de vedere care sunt gresite din punct de vedere medical, insa vedem ca pacientii nu vin la spital decat in ultimul moment”, adauga medicul specialist UPU.

 

 

Articolul integral pe ZIARE.COM