Contestaţia lui Cioacă în cazul condamnării la 22 de ani de închisoare, judecată în octombrie

Cristian Cioacă a fost condamnat, în 2 iulie, de Tribunalul Argeş, la 22 de ani de închisoare. Instanţa a dispus condamnarea lui Cioacă la 21 de ani de închisoare pentru omor, la care se adaugă un spor de pedeapsă de un an, precum şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte.

 

 

De asemenea, potrivit deciziei Tribunalului Argeş, fostul poliţist trebuie să plătească familiei Ghinescu şi fiului său, Patrick, despăgubiri morale de 250.000 de euro, precum şi 135.000 de lei cheltuieli de judecată.

 

 

În motivarea sentinţei de condamnare, judecătorul Gheorghe Neacşu, de la Tribunalul Argeş, a reţinut că, din probele administrate în cauză, rezultă că Cioacă şi-a ucis soţia, a tranşat cadavrul, după care l-a ascuns într-un loc necunoscut.

 

 

Judecătorul a arătat în decizie că „inculpatul a avut o atitudine nesinceră, negând săvârşirea celor două infracţiuni”.

 

 

„Atitudinea nesinceră a acestuia rezultă inclusiv din proba administrată la urmărirea penală cu testul poligraf, din refuzul inculpatului de a efectua o nouă testare de acest fel şi din comunicarea telefonică făcută martorei M.C., când inculpatul i-a spus acesteia că la cercetarea la faţa locului s-au găsit urme de sânge în locuinţă şi urmează să se găsească astfel de urme şi în autoturism. Din actele şi lucrările dosarului, rezultă astfel vinovăţia inculpatului în ce priveşte săvârşirea celor două infracţiuni”, a scris judecătorul în motivarea deciziei de condamnare la 22 de ani de închisoare a lui Cioacă.

 

Magistratul a precizat că faptele săvârşite de Cristian Cioacă prezintă un grad de pericol social ridicat, iar urmările produse sunt foarte grave, „constând în suprimarea vieţii, dezmembrarea şi ascunderea cadavrului”.

 

 

În ceea ce priveşte daunele solicitate de familia Ghinescu şi cele pentru fiul fostului poliţist, instanţa a reţinut că „sunt exagerate” şi a dispus admiterea acţiunii civile doar în parte.

 

 

„În ce priveşte latura civilă a cauzei, tribunalul a constată că acţiunile civile formulate sunt admisibile în parte, părţile civile suferind un prejudiciu moral de acţiunea ilicită a inculpatului, care a ucis pe fiica, sora şi respectiv mama părţilor civile, a depeşat cadavrul şi a ascuns rămăşiţele pământeşti, lăsând astfel pe părţile vătămate, constituite părţi civile, fără o persoană apropiată, fără posibilitatea îndeplinirii ritualurilor religioase privind înmormântarea persoanei decedate şi de a se reculege la mormântul acesteia”, se mai arată în motivare.

 

 

Judecătorul a preluat întocmai în motivare multe dintre pasajele din rechizitoriul procurorilor, acestea ocupând mare parte din cele 16 pagini ale documentului.

 

 

Decizia Tribunalului Argeş a fost atacată cu apel atât de Cristian Cioacă şi de procurori, cât şi de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar. Instanţa Curţii de Apel Piteşti a înregistrat dosarul şi a stabilit primul termen de judecată în 3 octombrie.

 

 

Cristian Cioacă a fost arestat preventiv în 5 decembrie 2012, iar de la sfârşitul lunii ianuarie este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed