AcasăEconomieControale la depozitele de legume/fructe din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa – 87...

Controale la depozitele de legume/fructe din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa – 87 de unităţi au fost verificate, fiind aplicate 54 de amenzi / S-au găsit produse alterate, spaţii de depozitare neigienizate şi legume/ fructi depozitate necorespunzător

 

 

”Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat, împreună cu reprezentanţi ai ANAF, o acţiune tematică de control la depozitele de legume şi fructe şi pieţele agroalimentare din Bucureşti şi judeţul Ilfov. În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, a transmis, joi seară, ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că importantă a fost şi verificarea procedurii de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme.

Au fost verificate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.

Principalele deficienţele constatate:

igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare;

depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare);

legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare;

trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor;

lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală;

inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme;

absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

”Neregulile constatate în urma verificărilor au fost sancţionate cu 54 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 637.280 de lei. Totodată a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată”, a transmis ANSVSA.

 

 

Ultimele Articole