Copiii au pierdut în medie 74 de zile de şcoală în lume, reprezentând o treime din anul şcolar, din cauza pandemiei covid-19, care a adâncit inegalităţile în învăţământul la distanţă, din cauza conexiunii la Internet, relevă Salvaţi Copiii

”La aproape un an de la declararea oficială a pandemiei la nivel mondial, sute de milioane de copii nu sunt, în continuare, şcolarizaţi”, trage un semna de alarmă în acest comunicat CEO-ul Save the Children Inger Ashing, care îndeamnă la transformarea întoarcerii acestora în clasă într-o prioritate.

În momentul vârfului pandemiei, 91% dintre elevii din lume nu erau şcolarizaţi.

2020 was hard for us all. But we’ll continue to be there for children as long as the pandemic lasts. Watch our video to find out more:

— Save the Children International (@save_children)

Închiderea şcolilor a adâncit prăpastia atât între ţările bogate şi sărace, cât şi în aceeaşi ţară, între familii bogate şi sărace, de la oraş sau din mediul rural, între copii refugaiaţi sau nu, cu dizabilităţi sau fără, subliniază ONG-ul.

În Statele Unite, la începutul pandemiei covid-19, peste 15 milioane de elevi, de la grădiniţă şi până la liceu, nu dispuneau de o conexiune la Internet suficientă pentru a participa la învăţământul la distanţă.

Copiii din America Latină, Caraibe şi Asia de Sud au lipsit de la aproape de trei ori mai multe zile de şcoală decât copiii din Europa Occidentală – respectiv 110 zile fără educaţie la 38, precizează organizaţia de apărare a drepturilor copilului, care a analizat date din 194 de ţări şi din diverse regiuni.

În afară de faptul că nu învaţă, minorii neşcolarizaţi sunt sunt mai expuşi riscului exploatării copiilor prin muncă, căsătoriei şi altor abuzuri, subliniază Save the Children.

Cu trei luni înaintea summitului G7, prevăzut în iunie în Regatul Unit, Save the Children pledează ca ”liderii lumii să acorde prioritate întoarcerii copiilor la şcoală în cel mai sigur mod posibil, mai ales a fetelor”.

ONG-ul cere de asemenea guvernelor şi donatorilor să ajute Parteneriatul Mondial pentru Educaţie (GPE) să-şi atingă obiectivul de a strânge fonduri în valoare de cinci miliarde de dolari până în 2025.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed