Cresterea continua pe bursa romaneasca

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, miercuri, cu 0,83%, față de închiderea din ziua precedentă, ajungând la 6.986,11 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a avansat și el cu 0,83%, până la 7.629,01 puncte. Indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, a crescut cu 0,92%, până la valoarea de 30.805,29 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de miercuri de pe BVB este Bursa de Valori București SA, titlurile căreia s-au apreciat cu 2,55%. Pe poziția a doua se situează SIF Banat Crișana SA, cu un avans de 1,93% al prețului acțiunilor, fiind urmată de SSIF Broker SA, ale cărei acțiuni au crescut cu 1,31%. Totodată, titlurile Romgaz s-au apreciat cu 1,19%, iar cele ale Băncii Comerciale Carpatica cu 1,18%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Electroputere SA: -12,27%. Un declin de 3,01%, față de ședința din ziua precedentă, au avut-o și titlurile Electroargeș SA Curtea de Argeș, în timp ce titlurile Altur SA au suferit o depreciere de 2,27%. Acțiunile Vrancart SA au scăzut cu 2,24%, iar cele ale Erste Bank AG au pierdut 2,16% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, miercuri, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea: 16,41 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 15,41 milioane lei, FP fiind totodată și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed