Cristi Borcea și drumul său spre avere: a îmbrăcat România în blugi turcești după ’89”…inconștiența tinereții!”

Cristi Borcea, cunoscutul milionar de 54 de ani, a povestit cum a început să facă avere în tranziția României post-revoluționară, printr-o serie de afaceri curajoase și riscante.

Primele afaceri: TIR-uri pline de blugi turcești

Înainte de a intra în business-ul cu butelii de aragaz, Borcea și-a încercat norocul cu importul de blugi ”Made in Turcia”, care i-a adus câștiguri semnificative. În anii ’90, Cristi Borcea a profitat de oportunitățile oferite de o piață liberă și de o fiscalitate redusă. El a adus TIR-uri pline de blugi din Turcia, pe care îi vindea en gros în consignațiile din România. „Am avut bani, am început și cu Turcia, cum erau cu blugii, aduceam câte un TIR de blugi, băgam în consignații, era de cinci ori prețul. Au fost multe oportunități când nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash”, a explicat Borcea.

Milionarul Borcea, afaceri diverse și riscante

Borcea nu s-a oprit doar la importul de blugi. A încercat și alte afaceri, inclusiv în turism, unde a facilitat obținerea de vize false pentru Italia și Spania. „Se făceau vize false de Italia, Spania, aveam pe unii care le făceau și după le dădeam acolo. Eu aveam mașinile, autocarele, ei își făceau vizele și eu aveam autocarele care îi duceau acolo. Le luam 300 de mărci. Aveam 23 de ani”, a povestit Borcea lui Viorel Grigoriu.

Revoluția l-a prins cu jumătate de milion, o avere pentru care riscai închisoare pe viață în comunism

Revoluția din 1989 l-a prins pe Cristi Borcea cu jumătate de milion de lei ascunși în tapițeria mașinii, o sumă considerabilă pentru acele vremuri. „M-a prins Revoluția cu 512.000 de lei în tapițeria mașinii. Nu aveai unde să-i ții! Atunci dacă te prindea primeai închisoare pe viață, că spuneau că ai subminat economia națională”, a mărturisit Borcea.

După Revoluție, Cristi Borcea a continuat să prospere, dar nu fără a-și aminti de pericolele trecute. „Când a venit Țălnar la mine în casă, după anii 90, și am deschis biblioteca, a văzut că nu am cărți, ci bani. Țălnar a ieșit din casă! Mă întreba dacă nu am spart o bancă!”, a recunoscut fostul acționar de la FC Dinamo.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed