Câți bani avea milionarul Cristi Borcea la 20 de ani! Revoluția l-a prins cu foarte mulți bani. Îi ascundea în tapițeria mașinii

0

A știut să facă bani de mic, iar Revoluția din ’89 -pe atunci Borcea avea vârsta de 20 de ani- l-a prins cu mulți bani în ”buzunare”. De fapt nu în buzunare ci ascunși în tapițeria mașinii căci tânărul Borcea se temea să țină atât de mulți bani cash în casă, undeva la 600.000 lei.

În 1989, 1 dolar  american putea fi cumpărat cu 35 lei, deci Borcea a intrat în democrație cu o avere de aproximativ 17.000 de dolari. Bani făcuți din seri de filme la videoplayer, unul împrumutat de la Emil Ursu, fost coleg la Clubul Victoria București, ce ținea tot de Clubul Dinamo. ”Aveam și televizor color, și video. Cristi îmi lua televizorul și videoul și difuza filme prin blocuri. Câștiga 700 de lei, chiar și 1.000 de lei pe seară. Pe ce punea mâna, făcea bani”, a povestit Ursu pentru Gazeta Sporturilor.

Averea lui Cristi Borcea era cotată în 2018, oficial, la 20 de milioane de euro

Ascensiunea lui Cristian Borcea a fost una rapidă de când a fost ”uns” manager al Clubului al cărui jucător și-a dorit să devină, FC Dinamo. În 2007, averea lui Cristi Borcea era estimată de TOP 300 – Capital la 15-17 milioane de dolari, însă marea lovitură a dat-o un an mai târziu, când şi-a vândut una din afacerile deţinute în industria gazului lichefiat.

Marius Manole critică TVR pentru că a refuzat să-l plătească: ”Pentru mizeria aia de Revelion au fost bani!”

În 2008, Borcea vindea compania sa  către un grupul olandez  cu aproximativ 50 de milioane de euro şi se estima că afaceristul avea o avere de peste 80 de milioane de euro.
 În 2010, averea lui Borcea era estimată la 75 de milioane de euro şi suma a rămas la acest nivel şi în 2011 (80 de milioane de euro). Problemele cu legea au apărut în 2013. În urmă cu șapte ani, Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, însă afacerile acestuia nu s-au prăbuşit.

GPL Gaspeco L&D, compania fondată de Cristi Borcea a făcut un profit de peste 60 de milioane de euro între 2014 şi 2018, în perioada cât Borcea a fost închis, și a înregistrat vânzări de peste 350 de milioane de euro.

Benjamin Rothschild, unul din stăpânii finanțelor mondiale, a murit. Surprinzătoarea sa dispariție s-a produs la doar 57 de ani!