AcasăEconomieCseke Attila: Punem la dispoziţia beneficiarilor PNRR o platformă electronică pentru autorizarea...

Cseke Attila: Punem la dispoziţia beneficiarilor PNRR o platformă electronică pentru autorizarea plăţilor

Pe platforma pe care au fost depuse cererile de finanţare, ministerul va lansa luni un modul pentru autorizarea plăţilor. Astfel, întreaga activitate destinată autorizării plăţilor se va desfăşura prin intermediul acestei interfeţe electronice, arată comunicatul de presă al MDLPA.

De asemenea, Ministerul Dezvoltării va veni în sprijinul beneficiarilor prin punerea la dispoziţie a unui manual cu instrucţiuni pentru utilizarea facilă a acestei platforme, care va putea fi accesată de pe site-ul oficial al MDLPA.

În perioada 6 februarie 2023, ora 10:00 – 10 februarie 2023, ora 16:00, platforma va putea fi testată de beneficiari, care vor putea încărca cererile de transfer de bani şi documentele justificative. Totodată, în perioada testării, MDLPA va pune la dispoziţia beneficiarilor linia telefonică 031-1302373, pentru asigurarea suportului tehnic.

În acest sens, beneficiarii vor încărca pe platformă, în câmpul dedicat, contractul de finanţare semnat de către toate părţile şi înregistrat, în format .pdf. Pentru unităţile administrativ-teritoriale către care s-au efectuat plăţi până în prezent, depunerea următoarei cereri de plată va fi condiţionată de încărcarea în platformă a documentelor care au fost transmise anterior în format fizic, pentru a avea evidenţa completă a acestora în raport cu soldul contractului de finanţare, conchide sursa citată.

Ultimele Articole