Cu câți bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani. Fiind cetățean străin nu a fost angajată! ”În viață trebuie să lupți cu nedreptatea”

Ajunsă la 85 de ani, Marina Voica uimește prin tonusul, energia și nonconformismul său. Mereu veselă, solista, una din artistele ce au contribuit la nașterea muzicii ușoare românești, se descurcă singură la etatea sa, îngrijind o frumoasă proprietate de la poalele muntelui.

Artista nu a avut pensie de la stat de pe urma carierei sale ce se întinde peste o jumăptate de secol. A fost liber profesionistă și, în plus, a fost ani buni cetățean străin până la dobândirea cetățeniei române. Pe numele său Marina Nicolskaia, artista s-a născut în Ivonovo, Rusia și a venit în România în anii ’60, îndrăgostită de cel ce i-a fost soț, medicul Viorel Teodorescu. Veniturile artistei reprezintă o pensie de urmaș pe urma soțului său (1.900 lei), și, mai nou, o indemnizație de merit oferită din partea Ministerului Culturii (de trei ori valoarea salariului minim brut).

Din ce bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani

Mâine începe Electric Castle 2022! Tot ce trebuie să știi & program festival

Cu câți bani trăiește Marina Voica, la 85 de ani.. ”Nu mă plâng chiar dacă nu am pensie de la stat”

”Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială. Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră. Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața”, i-a spus lui Cătălin Măruță artista care și-a revenit după operația pe cord deschis suportată anul trecut.

Le mai ții minte pe Cheeky Girls, româncele ce au dat lovitura în Marea Britanie? 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed