Culmea drepturilor de autor: Rupert Murdoch susţine că deţine Sky din Skype

Litigiul dintre cele două companii a fost scos la iveală prin intermediul aplicaţiei Skype de a se cota la Ia bursa Nasdaq din New York. In aplicaţia sa Skype notează că “numele Skype este in litigiu cu BSkyB plc”. Ofensiva legală a BSkyB porneşte de la faptul că pionierului comunicaţiilor prin internet foloseşte numele său pe teritoriul Uniunii Europene.

Compania spune că a câştigat dreptul de a-şi folosi numele în Elveţia, Turcia şi Brazilia, dar că Uniunea Europeană decis împotrivă folosirii acestuia pe teritoriul său. Skype intenţionează să facă apel împotriva acestei decizii “ până la Curtea Generală a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dacă e necesar”.

Fiona McBride, avocat la Withers & Rogers LLP, a spus: “Această ofensivă iniţiată de BSkyB ar putea să fie declanşată de planurile Skype de a îşi extinde operaţiunile în TV şi telefonie.”

“Skype este preocupat că, dacă această ofensivă va avea câştig de cauză, terţe părţi vor avea voie să îi folosească numele companiei. Cu toate acestea, fiindcă Skype activează într-o serie de ţări de câţiva ani şi şi-a construit o reputaţie, ar trebui să poată bloca orice tentativă de folosire greşită a brandului lor pe baza drepturilor obţinute prin folosirea acestuia. Deşi această cale ar fi mai costisitoare şi întinsă pe o perioadă mai mare de timp, compania ar avea în continuare drept de acţiune legală împotriva unor asemenea abuzuri.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed