Cum a ajuns Gheorghe Zamfir să-și piardă toată averea în Franța! Fiscul și fosta soție i-au luat totul

Gheorghe Zamfir, celebrul naist român cunoscut în întreaga lume, a fost în centrul unei drame financiare care a culminat cu pierderea averii sale din Franța.

Dacă celebritatea sa mondială i-a adus satisfacții enorme în anii ‘80 și ’90, cel mai cunoscut naist al lumii a rămas fără mai nimic fiind executat de administrația fiscală franceză. A rămas fără banii din conturi, fara retribuții în urma drepturilor de autor, chiar și fără casa din Paris.  Povestea, care a șocat atât admiratorii săi cât și publicul larg, scoate în evidență greutățile întâmpinate de artist în fața fiscului francez.

Ascensiunea ”regelui naiului”. Zamfir a fost considerat un fenomen muzical

Gheorghe Zamfir a devenit un nume de referință în muzica internațională datorită talentului și originalității sale, Cu o carieră de peste cinci decenii, cel mai cunoscut muzician român pe mapamond a reușit să aducă naiul pe scenele marilor săli de concert ale lumii, câștigând numeroase premii și recunoașteri pentru contribuțiile sale artistice. Succesul său i-a adus, de asemenea, o avere considerabilă, care includea proprietăți în Franța, conturi pline, automobile de luix și o colecție colosală de discuri de aur și platină.

Cum a ajuns Gheorghe Zamfir să-și piardă averea din Franța! Fiscul nu l-a iertat și i-a luat totul

Problema cu fiscul francez

În ciuda succesului său profesional, Gheorghe Zamfir a întâmpinat dificultăți semnificative în gestionarea problemelor fiscale. Autoritățile franceze au descoperit nereguli în declarațiile fiscale ale artistului, ceea ce a dus la o investigație amănunțită. Potrivit lui Sarah, fiica sa din căsătoria cu franțuzoaica Marie Noelle Boitel de Morisel, celebrul său tată (astăzi în vârstă de 83 de ani) ”a început să aibă probleme cu banii, pentru că a încercat să păcălească statul francez, nu a vrut să plătească taxe (…) El a trebuit să fugă din Franţa din cauza fiscului, şi aşa mama a trebuit să se mute într-o casă mică, unde să stea cu chirie”. Fiscul francez a decis să aplice măsuri dure împotriva lui Gheorghe Zamfir. Proprietățile acestuia au fost confiscate pentru a acoperi datoriile acumulate.

Colac peste pupăză, artistul care a fost nevoit să părăsească Franța, s-a luptat timp de cinci ani cu fosta soție prin tribunale, pentru bunurile care au scăpat de investigația inspectorilor fiscali. Conform avocatului care l-a reprezentat pe Gheorghe Zamfir, fosta sa soție a vândut mai tot, inclusiv obiectele artistului de valoare sentimentală.

Artistul s-a refugiat în România de unde a început o altă luptă, partajul cu fosta soție

Impactul emoțional și financiar asupra lui Zamfir a fost devastator. S-a restabilit în România în anii 2000, locuind într-un apartament dat de Primărie. Ulterior artistul ce a cântat la zeci de personalități și gale cu staif, și ale cărui teme muzicale se află în coloane sonore ale unor filme la Hollywood, s-a mutat în localitatea natală, Găești (satul Cobia).

Născut în 1941, Gheorghe Zamfir a cucerit lumea cu sunetele fermecătoare ale naiului său. Cariera sa de peste cinci decenii este presărată cu realizări impresionante: a vândut milioane de albume, a câștigat numeroase premii și a colaborat cu artiști de renume internațional. Cu toate acestea, în spatele succesului, artistul a avut de înfruntat numeroase obstacole și a trebuit să o ia financiar de la capăt.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed