AcasăActualitateCum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți...

Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio 

Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio. Găsim o mulțime de produse bio în magazinele din România, însă cum ne dăm seama că facem și alegerea corectă? În primul rând, pentru a alege corect carnea de pui de pe rafturi, primul lucru la care trebuie să ne uităm este culoarea, care trebuie să fie galbenă, spre deosebire de celelalte produse.

De asemenea, o altă metodă simplă pentru a identifica dacă ai în fața ta carne de pui proaspătă, apasă ușor cu degetul ambalajul. Dacă observi cum carnea își revine imediat la forma inițială, înseamnă că aceasta este proaspătă. Pe de altă parte, pielea opacă și fără pete a puiului este un alt indiciu cu privire la prospețimea cărnii de pui.

Cum alegi corect carnea de pui de pe rafturi. Doar așa îți dai seama că produsul este bio 

Și ambalajul contează. Dacă acesta prezintă perforații, mai bine nu îl cumpăra, pentru că poate fi contaminat. Carnea de pui ambalată corespunzător este protejată în mod eficient în timpul transportului sau manipulării.

Uite-te și pe etichetă. Aceasta trebuie să conține date precum denumirea produsului, cantitatea netă de pui, termenul de valabilitate și condițiile în care aceasta a fost depozitată. De asemenea, eticheta va conține și numele şi adresa producătorului. Un element foarte important este certificatul pentru managementul calității și siguranței alimentare, trecut și el pe etichetă.

Totodată, este indicat să alegi să așezi carnea de pui la finalul cumpărăturilor, astfel încât să nu stea prea mult timp afară din frigider pentru că temperaturile necorespunzătoare o pot deteriora.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.