Cum prepari acasă uleiul de rozmarin. Face minuni pentru tenul tău

0

Cum prepari acasă uleiul de rozmarin. Face minuni pentru tenul tău. Uleiul de rozmarin hidratează în primul rând pielea într-un mod aparte.

De asemenea, el este util pentru a reduce porii si pentru a opri acneea, pentru a opri caderea parului. Totodată, uleiul de rozmarin este eficient și în lupta împotriva celulitei ori a cearcănelor.

Și în bucătărie e extrem de apreciat ca și condiment, având posibilitatea de a fi adăugat în numeroase rețete.

Cum prepari acasă uleiul de rozmarin. Face minuni pentru tenul tău

Dacă vrei să prepari acasă uleiul de rozmarin, este bine să știi că ai nevoie de rozmarin verde proaspăt, dar termenul de valabilitate va fi de maxim o săptămână.

Dacă optezi pentru rozmarin uscat însă, vei fi mult mai câștigat. Să aflăm însă ambele metode, iar tu vei face alegerea cea mai bună.

Cum prepari acasă uleiul de rozmarin. Face minuni pentru tenul tău

Astfel, dacă te bazezi pe rozmarin proaspat, trebuie sa stii ca pentru prepararea uleiului o sa ai nevoie de 3-4 crengute. Totodata, o sa mai ai nevoie si de 500 ml ulei de masline, ulei de migdale sau ulei de jojoba.

Daca vei utiliza uleiul pentru gatit, atunci iti recomandam sa folosesti ulei de masline, insa daca vrei sa il folosesti pentru tratamente de infrumusetare este indicat sa utilizezi ulei de jojoba sau de migdale.

Modul de preparare este destul de simplu. Crengutele de rozmarin se spala foarte bine cu apa rece, iar apoi va trebui sa rupi acele sau frunzulitele pentru ca nu vei utiliza si partea lemnoasa.

Mai apoi se pune uleiul într-o cratiță, se încălzește și după se adaugă acele sau frunzele. Uleiul se va tine pe foc intre 5 si 10 minute, insa in tot acest timp va trebui sa amesteci incontinuu.

Pe masura ce uleiul se incalzeste, vei simti un miros puternic de rozmarin. In cazul in care uleiul incepe sa faca bule de aer, este un semn ca focul e prea tare. Drept urmare, va trebui sa reduci un pic flacara. Doar asa poti face ulei de rozmarin in mod corect.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, este momentul sa strecori acele de rozmarin si sa lasi uleiul la racit.

Când uleiul ajunge la temperatura camerei, pune-l într-un recipient de sticlă la păstrare. Îl poți ține maxim o săptămâna la frigider și te poți bucura de beneficiile lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.