Cum prepari marinada pentru pui cu lapte. Rețeta simplă

Cum prepari marinada pentru pui cu lapte. Rețeta simplă. Poate pentru unii poate părea ireal, dar laptele poate face pieptul de pui mult mai fraged, dar și delicios.

Există o rețetă de marinată de pentru pui care are la bază lapte. În general, mai la orice restaurant mergi și alegi un produs din piept de pui, sunt șanse mari ca acesta să fie marinat în lapte.

Gustul laptelui nu-l simți, dar pieptul de pui este mult mai delicios, iar textura sa este cu mult mai atractivă.

Cum prepari marinada pentru pui cu lapte. Rețeta simplă

Ingredientele necesare pentru marinada puiului în lapte sunt următoarele:

  • 1-2 bucati piept pui dezosat
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper alb macinat

Cum prepari marinada pentru pui cu lapte. Rețeta simplă

În ceea ce privește modul de preparare, pieptul de pui se taie felii pe lungime. Feliile sa nu fie nici prea groase nici prea subtiri. Intr-un vas se zdrobesc cateii de usturoi peste care se adauga laptele rece.

În această compoziție punem la marinat bucatile de piept si dam totul la rece pentru circa 3 ore. Indicat ar fi să stea o noapte întreagă, pentru rezultate mai aromate.

La final, într-o tigaie se pune o lingură de unt, ori trei linguri de ulei, iar când acesta s-a încins se adaugă pieptul de pui.

La final se condimentează cu piper alb și cu sare, după gust și se poate servi fie lângă niște legume coapte, fie alături de un piure, cartofi prăjiți sau de ce nu, o salată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed